Cotxes elèctrics
Ara Motor

Audi anuncia l’e-Tron GT: ha nascut el malson de Tesla?

La marca d’Ingolstadt fabricarà un gran turisme de quatre portes totalment elèctric amb l’objectiu d’enderrocar el Tesla Model S

Audi anuncia l’e-Tron GT: ha nascut el malson de Tesla? / AUDI Zoom

Audi preveu comercialitzar una berlina familiar de tall esportiu i totalment elèctrica durant l’any 2020. Aquest nou model, que s’anomenarà e-Tron GT, serà un dels 25 nous models totalment elèctrics que el grup Volkswagen ha anunciat catalogar i comercialitzar abans de l’any 2025.

Aquest anunci arriba un any després de la presentació de l'e-Tron Sportback, el SUV elèctric d'Audi que arribarà als 429 CV (496 en mode 'boost') i promet una autonomia real superior als 400 quilòmetres (500 quilòmetres en cicles molt optimistes). 

El president de la companyia alemanya, Rupert Stadler, ha afirmat que l’e-Tron GT serà un cotxe “extremadament dinàmic” i que “suposa el primer projecte totalment elèctric del departament d’altes prestacions Audi Sport”.

La marca d’Ingolstadt sap que no pot perdre el tren de la mobilitat elèctrica, i col·laborarà amb Porsche, l’altre marca de luxe del grup Volkswagen, en el desenvolupament de plataformes, bateries, motors i tecnologies enfocades a la mobilitat elèctrica. De fet, no és cap secret que Audi i Porsche treballen plegats en el projecte J1, nom intern del vehicle que Porsche anomena provisionalment Mission E i que tindrà una versió de la marca dels anells.