Saló de Ginebra
Ara Motor

Porsche Mission E Cross Turismo: només 4 minuts de recàrrega i 600 CV de potència

La marca d’Stuttgart presenta el seu segon cotxe elèctric, un totcamí de tall esportiu i càrrega ultraràpida

Porsche Mission E Cross Turismo: només 4 minuts de recàrrega i 600 CV de potència / PORSCHE Zoom

És una de les grans sorpreses del Saló de Ginebra. Porsche ha presentat el flamant Mission E Cross Turismo, un ‘crossover’ elèctric amb 500 quilòmetres d’autonomia, dos motors i tracció integral, 600 CV de potència i capaç d’accelerar de 0 a 100 en tan sols 3’5 segons.

Porsche Mission E Cross Turismo Zoom

Porsche Mission E Cross Turismo / Porsche

A més, la seva arquitectura elèctrica de 800 volts està pensada per utilitzar els sistemes de recàrrega elèctrica més ràpids i avançats del mercat i arribar als 100 quilòmetres d’autonomia cada 4 minuts. Una velocitat sorprenent i que el col·locaria per sobre del Tesla Model X, referent del segment fins ara.

600 CV, tracció integral i capaç de carregar les bateries en pocs minuts: l'elèctric definitiu?

El nou Mission E Cross Turismo segueix el llenguatge de disseny iniciat pel Mission E incorporant alguns dels detalls estètics dels Cayenne, Panamera i Macan. Destaquen les proteccions de plàstic dels passos de roda i dels baixos de la carrosseria que sumats als neumàtics apunten certa vocació ‘offroad’, i unes innovadores llandes de color blau.

Interior Porsche Mission E Cross Turismo Zoom

Interior Porsche Mission E Cross Turismo / Porsche

Segons Oliver Blume, president de Porsche “el Mission E Cross Turisme és una expressió futurista que combina esportivitat i versatilitat per a l'ús diari amb un estil únic. El nostre vehicle serà ràpid de conduir, però també a l'hora de recarregar-se i capaç de mantenir el seu rendiment una i altra vegada”.

La darrera afirmació de Blume és un dard emmetzinat a Tesla, ja que cap fabricant elèctric ha estat capaç de solucionar la davallada del rendiment i la capacitat d’acceleració dels cotxes elèctrics de carrer després de realitzar una sèrie d’acceleracions contundents. Porsche sembla haver trobat la fórmula de l’èxit amb el nou Mission E Cross Turismo i intentarà treure’n tant de suc com sigui possible.

Interior Porsche Mission E Cross Turismo Zoom

Interior Porsche Mission E Cross Turismo / Porsche

El disseny dels interiors del Mission E Cross Turismo és igualment innovador, futurista i elegant, amb un codi estètic racional i que resol molt bé la sempre complicada equació entre tecnologia, esportivitat i ergonomia. Per acabar, les seves mides generoses i la fisonomia de la seva carrosseria permeten que el Mission E Cross Turismo disposi de molt espai a l’habitacle, esdevenint un autèntic vehicle amb vocació familiar.