Saló de Ginebra
Ara Motor

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept, una obra d'art endollable

Aston Martin presenta el prototip del seu SUV elèctric de luxe, que arribarà al mercat el 2022

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept, una obra d'art endollable / ASTON MARTIN Zoom

Poques vegades un cotxe pot arribar a ser considerat una obra d'art. De fet, pràcticament no n'hi ha cap que pugui optar-hi abans d'haver estat presentat oficialment, però l'exercici de disseny que Aston Martin ha fet amb el prototip del seu primer SUV, anomenat Lagonda All-Terrain Concept, és d'una nova dimensió.

Lagonda All-Terrain Concept Zoom

Lagonda All-Terrain Concept / Aston Martin

L'Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept és l'aposta estilística del fabricant britànic per fer-se lloc en el segment dels SUV de luxe, i, vistes les reaccions que ha generat al Saló de Ginebra, els anglesos poden estar molt contents amb la feina feta.

Lagonda All-Terrain Concept Zoom

Lagonda All-Terrain Concept / Aston Martin

Aquest Lagonda All-Terrain Concept és un cotxe elèctric que s'inspira en els turismes cupè de luxe, en les berlines de caràcter familiar o 'sportwagon' i en el món dels iots de luxe. De fet, el prototip sembla un iot esportiu gràcies a les seves línies marcades i elegants, que generen una subtilesa de les formes i una harmonia dels volums del cotxe.

Detall volant amb quadre instruments integrat Zoom

Detall volant amb quadre instruments integrat / Aston Martin

La part posterior és la zona més treballada i sorprenent del Lagonda All-Terrain Concept, gràcies a la caiguda cupè sobre el maleter i la franja horitzontal led que recorre tota la zona posterior integrant-se amb la línia de cintura elevada que marquen les finestres i nervadures laterals.

Interiors Lagonda All-Terrain Concept Zoom

Interiors Lagonda All-Terrain Concept / Aston Martin

Els interiors del Lagonda All-Terrain Concept mostren un espai diàfan per a quatre ocupants i la possibilitat de girar els seients davanters, perquè aquest prototip està pensat per adoptar un sistema de conducció totalment autònom que alliberi el conductor d'haver de guiar el cotxe. Amb tot, si el conductor prefereix controlar el cotxe manualment el sorprendrà un volant petit i gairebé ovalat de caràcter molt esportiu amb un quadre d'instruments integrat al centre del volant, i no pas a la consola central ni al tauler del cotxe.

Tot i ser un prototip, el Lagonda All-Terrain Concept existirà (probablement amb una aposta estètica una mica menys radical) i es començarà a fabricar el 2022 en una nova planta que la marca britànica està construint a Gal·les.