Reportatge
Motor Novetats 26/01/2018

Els 5 millors cotxes nous per menys de 9.000 euros

Heu de canviar de cotxe per necessitats mecàniques o mediambientals però no voleu endeutar-vos en excés? El primer cotxe després d'aprovar el carnet? Busqueu un segon cotxe de batalla? Us proposem els 5 millors cotxes per menys de 9.000 euros

Ferran Vital
4 min
Skoda Fabia

Canviar de cotxe és un luxe que no tothom es pot permetre amb alegria. Arribar a final de mes és complicat, i els preus dels vehicles es disparen per sobre de les possibilitats de la major part de la població del país.

Per això avui us proposem una selecció dels que nosaltres creiem que són els cinc millors cotxes nous per menys de 9.000 euros que podeu comprar aquest 2018, sempre amb motors de gasolina i potències compreses entre els 69 i els 90 CV. Els preus -que poden estar subjectes a finançament i s'acullen a diverses promocions vigents avui- són gairebé sempre els de les unitats d’accés menys equipades, però cap d’ells renuncia a la seguretat i les comoditats bàsiques.

Skoda Fabia i Fabia Combi, a partir de 8.500 euros

Les versions més bàsiques de l’Skoda Fabia i la variant familiar Fabia Combi costen entre 8.600 i 9.500 euros, sempre associats als motors tricilíndrics 1.0 TSI i el nivell d’acabats Active, que inclou els sistemes de seguretat bàsics com ara 6 airbags, control de tracció i estabilitat XDS+ o control de pressió dels neumàtics.

El maleter del Fabia Combi és espectacular

Especialment interessant ens sembla la variant familiar Fabia Combi, un cotxe modest que et farà replantejar si realment necessites res més per traslladar-te amb la teva família, amics o equipatge entre dos punts qualssevol. Una alternativa econòmica i intel·ligent als SUV -molt més cars i amb habitacles no gaire més ben resolts-.

Skoda Fabia

Si voleu saber-ne més, podeu llegir les proves que hem fet tant del Fabia convencional com de la variant familiar Fabia Combi.

Dacia Logan, a partir de 8.300 euros

Si no vols renunciar a un esquema clàssic de berlina de tres cossos però el teu pressupost és reduït, Dacia podria donar-te la solució amb el Logan i la variant familiar Logan MCV. Aquestes són la berlina i la berlina familiar més barates del mercat. La variant familiar Logan MCV fins i tot ofereix un bon maleter de 573 litres.

Dacia Logan MCV

Mecànicament hi ha variants de benzina, dièsel i l’ecològica GLP, sempre per menys de 10.000 euros, i fins i tot disposa d’aire condicionat, connexió Bluetooth i USB de sèrie. Sens dubte, el Logan i el Logan MCV són la millor opció si busqueu una berlina clàssica a un preu competitiu sense renunciar a les comoditats pròpies d’aquesta mena de cotxes. Fins i tot equipant-lo amb els accessoris opcionals com el navegador amb pantalla tàctil de 7 polzades, regulació d’alçada del volant i els fars antiboira el vehicle no supera els 9.400 euros.

Opel Karl, a partir de 7.500 euros

El cotxe urbà d’Opel és un dels vehicles més còmodes per circular per entorns urbans i fer desplaçaments per carretera gràcies als 75 CV que ofereix el seu motor de tres cilindres.

Opel Karl

El Karl és un cotxe petit, però incorpora un llenguatge estètic modern i disposa d’uns interiors prou ben acabats tenint en compte el preu de les versions bàsiques, que també disposen d’aire condicionat. Un cotxe ideal per als joves que viuen en entorns urbans i no necessiten gaire espai extra a les places posteriors o al maleter.

Ford Ka+, a partir de 7.400 euros

El Ka+ és una opció juvenil, econòmica i atrevida. Probablement és un cotxe ideal per als joves que acaben d’aprovar el carnet de conduir i volen aprendre amb un cotxe que permet establir un limitador de velocitat i de volum de la ràdio gràcies al sistema Ford MyKey.

Ford Ka+

A més, no renuncia a cert caràcter polivalent gràcies a la seva mida compacta -fa 3,93 metres de llargada i homologa un maleter de 270 litres de capacitat- i unes places posteriors que arriben als 133 centímetres d’amplada. Si us interessa, us deixem l'enllaç a la prova que en vam fer.

Fiat Panda, a partir de 6.500 euros

El petit urbà italià és una de les opcions més interessants i econòmiques del mercat. Tot i compartir plataforma i elements mecànics amb el 500 -cosa que molta gent no sap i potser els sorprendrà-, el Panda té prou espai per a quatre adults, utilitza una mecànica més que fiable i té una aparença adequada i urbana.

Fiat_Panda-K-Way_01

A més, el Panda ofereix un bon equilibri entre espai i habitabilitat, i es pot convertir en un cotxe àgil per anar a recollir els nens a l’escola sense haver de patir gaire per aparcar a la gran ciutat.

Interior Panda

Ara bé, el Panda no pot negar que és un model veterà (l’actual generació porta al mercat sis anys tot i les actualitzacions estètiques) però surt de fàbrica amb aire condicionat i ràdio amb connexió Bluetooth, unes prestacions que gairebé cap cotxe del segment incorpora de sèrie.

stats