La Guantera
Motor 10/09/2021

SYM Symphony 125 ST: un èxit “passat per aigua”

La marca taiwanesa SYM continua creixent els últims anys malgrat la pandèmia

2 min
SYM Symphony 125 ST: un èxit “passat per aigua”

BarcelonaNi la crisi de subministrament de components i primeres matèries, ni les dificultats per transportar productes acabats des de l’Àsia semblen afectar gaire l’evolució del mercat espanyol per a la marca taiwanesa SYM. A Motos Bordoy, els seus distribuïdors a l’Estat, han fet les coses bé, i gràcies a una bona previsió han sabut superar aquests esculls fins a l’extrem que el 2021 el van començar com a líders del mercat. Aquesta línia d’èxit comercial ha continuat, i el mes passat, per exemple, les vendes van créixer un 12,63%, cosa que contrasta enormement amb la contracció generalitzada del segment dels escúters, que es va reduir un 22,16%.

Tot això permet que, des de principis d’any, SYM porti una penetració en el mercat acumulada d’un 11,44%, que millora els resultats de l’any passat. Aquests resultats arriben perquè aquesta firma disposa d’una gamma molt completa d’escúters de roda alta, que són els que més demanda tenen, i perquè, a més, tant els seus ciclomotors com motos de cilindrada mitjana (300 i 400 centímetres cúbics) també estan tenint una acceptació molt bona.

Entre els primers, cal fer esment dels Symphony, els escúters més ben venuts de SYM. Ara, a partir del conegut model de 125 centímetres cúbics, arriba la versió nova de la ST, també coneguda com a LC perquè el motor va refrigerat per aigua (Liquid Cooler). El Symphony ST 125 és un escúter totalment nou, començant pel seu disseny totalment renovat, que ara és més estilitzat, i continuant per un propulsor amb un rendiment molt suau i unes prestacions més que correctes (aporta 12,6 CV a 6.500 RPM, i un parell motor d’11 Nm/seg que garanteix una bona resposta). Entre les novetats cal destacar, també, el nou indicador digital, amb informació molt clara i completa, ara a tot color. Els full-led també estan presents en els llums de l’ST, tant al davant com al darrere.

SYM Symphony 125 ST: un èxit “passat per aigua”.

Un escúter és una moto imminentment pràctica. Per això s’agraeix la gran capacitat del forat que hi ha sota el seient, que permet guardar-hi un casc integral, o fins i tot dos jets. Per als que amb això no en tenen prou (perquè tenen el cap gros, o perquè han de transportar més coses) l’equipament de sèrie inclou un top-case (un bagul, vaja) darrere el seient amb una capacitat de 33 litres.

Altres detalls que són d’agrair són la utilitat d’una presa USB 3.0 (per carregar el mòbil o altres dispositius, o connectar-hi un navegador, per exemple) i l’equipament d’uns estreps plegables per millorar la comoditat del passatger que portem.

La seguretat d’aquest SYM està garantida amb uns frens molt eficaços, una suspensió posterior confiada a un doble amortidor, que podem regular en quatre posicions de duresa diferents, i el sistema ABS a les dues rodes, que vam tenir ocasió de provar feliçment per gentilesa d’uns operaris que van decidir regar un revolt de la pujada dels Penitents, a Barcelona.

El Symphony ST 125 l’ofereixen en quatre colors diferents, una garantia de cinc anys, assegurança a tercers de franc el primer any i un argument que és el malson dels seus competidors, el preu: 2.999 €. Per tot això en venen tants.

stats