Motor
Motor Competició 10/04/2022

Toni Bou guanya el Trial Indoor de Barcelona amb un pilotatge de campió

El de Piera s'imposa en la final davant del també català Adam Raga

3 min
Toni Bou durant la cita del Trial Indoor a Barcelona

BarcelonaToni Bou s'ho mirava des del perímetre. Sempre callat, observador, el trenta cops campió del Mundial de trial esperava el seu torn per encetar la competició a casa. El pilot de Piera analitzava com els seus rivals superaven un a un els obstacles. Cinc zones per completar, d'una tirada, i amb els mínims errors. Calia fer dues voltes (en tots dos sentits) i, mentre ell encara no s'havia estrenat, els seus competidors encadenaven errors i sumaven punts en el seu marcador. Amb el casc i el mono posat i els braços creuats sobre el pit, el català esperava la seva oportunitat de fer aixecar la seva afició aplegada al Palau Sant Jordi.

Bou ha sigut l'últim de la primera ronda a completar el recorregut. Malgrat que semblava que apuntava al liderat després de superar la primera zona amb 0 punts de penalització, un segon, tercer i quart sector amb errades li han fet sumar un total de vuit punts que l'han situat segon en la general al darrere del també català Adam Raga. Ell d'Ulldecona només ha obtingut vuit punts de penalització en el primer round.

Toni Bou en una zona del circuit

Amb l'u a l'esquena, la pressió per a Bou era màxima. El de Piera, guanyador de trenta Mundials de trials, jugava a casa i volia remuntar. Al davant tenia un sòlid Adam Raga. Amb el bitllet a la gran final gairebé adjudicat, els dos catalans havien de fer una bona segona tanda, ara amb les zones en sentit invertit.

Raga ha sigut el primer a adjudicar-se el pas a la disputa del podi. El català no ha pogut superar la primera i la tercera zona, sumant deu punts al seu compte, mentre que en la segona secció hi ha afegit dos punts més. Les zones quatre i cinc, amb cap errada, li han servit per arrodonit el seu pas a la final. Bou, per la seva banda, ha fet aixecar tot el Palau. Ha sigut el primer pilot que ha aconseguit superar el primer tram, però ha caigut en el segon, i ha sumat cinc punts. Ha acabat la ronda amb nou de penalització i ho ha deixat tot a punt per endur-se la seva quinzena victòria en el Trial Indoor Solo Moto de Barcelona.

Adam Raga durant el Trial Indoor a Barcelona

La lluita entre Raga i Bou ha sigut aferrissada. Tot i que el de Piera s'ha avançat en les dues primeres zones, Raga s'ha imposat en la tercera i ha relegat el trenta cops campió del món a la segona posició. Ara bé, Bou pot cometre un error, però no dos. El català ha fet unes últimes 3 zones espectaculars que li han donat el seu quinzè triomf a casa seva. Entre abraçades i aplaudiments el català ha celebrat aquesta dolça victòria al Palau Sant Jordi que engrandeix encara més la seva llegenda. Quatre proves del Mundial d'enguany, quatre victòries de Toni Bou. El campió de 30 mundials de trial té fam de més títols i no té aturador.

Torna la Women’s Trophy Barcelona

Barcelona també ha pogut gaudir de les millors pilots del món. La Women's Trophy Barcelona s'ha donat cita al Palau Sant Jordi en l'única competició a escala internacional de trial indoor. Com en l'edició passada, la primera de la cursa, Emma Bristow, s'ha imposat amb un pilotatge net i acrobàtic per superar les seves rivals. Berta Abellán, l'única catalana en competició, ha quedat última per culpa d'un error en el tram final del recorregut.

stats