Motociclisme
Motor Competició 22/03/2021

El retorn de Marc Márquez demana prudència

El pilot català es perdrà les dues primeres curses del Mundial

ARA
3 min
Marc Márquez

BarcelonaMarc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) es perdrà les dues primeres curses de Qatar, que es disputaran en dos caps de setmana consecutius a partir del 28 de març. El pilot passarà una nova revisió mèdica el 12 d’abril, just abans del Gran Premi de Portugal, que es disputarà el 18 d’aquell mes a Portimão.

En una nota de premsa, l’equip Repsol Honda assegura que en la revisió que l’equip mèdic dirigit per Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña i integrat pels doctors De Miguel, Ibarzabal i García Villanueva, a les quinze setmanes de la cirurgia de l'húmer dret del pilot català s’ha constatat una bona resposta clínica després de la intensificació de l’entrenament. Tot i això, el comunicat aclareix que “considerant el temps d’evolució i l’estat actual del procés de consolidació òssia, els metges consideren prudent i necessari no accelerar el retorn als circuits després de tant de temps inactiu, per evitar així posar en risc l’húmer de Márquez en l’alta competició, de manera que el pilot se sotmetrà a una altra revisió mèdica el dilluns 12 d’abril”.

Marc Márquez va aclarir que es perdrà les dues primeres curses del Mundial. “Després de l’última revisió amb l’equip mèdic, els doctors m’han aconsellat que el més prudent era no participar en el Gran Premi de Qatar i continuar amb el pla de recuperació que hem seguit en les últimes setmanes. M’hauria encantat participar a la cursa inaugural del Campionat del Món, però haurem de seguir treballant per recuperar les condicions òptimes que ens permetin tornar a la competició”, argumenta.

Tres operacions

Marc Márquez va patir una caiguda durant la disputa de la primera cursa de la temporada passada al circuit Ángel Nieto, de Jerez de la Frontera, el 19 de juliol en què es va trencar l’húmer del braç dret i per la qual ha hagut de ser intervingut quirúrgicament fins en tres ocasions a causa de les complicacions i del fet que va patir una pseudoartrosi infecciosa que impedia la normal consolidació de l'os. El 21 de juliol va ser sotmès a la primera intervenció quirúrgica pels metges del campionat a la Clínica Universitària Dexeus de Barcelona en què es va fixar l’húmer amb una placa de titani. Es va constatar que el nervi radial no estava afectat i de seguida Marc Márquez va poder fer exercici al mateix hospital, per la qual cosa de comú acord amb l’equip mèdic es va decidir tornar a Jerez per intentar disputar el segon gran premi de la temporada, el d’Andalusia. En els entrenaments lliures, Márquez va decidir que no estava en les condicions òptimes per pilotar i no va disputar la cursa.

La recuperació amb el seu fisioterapeuta personal, Carlos J. García, no va prosperar com s’esperava i Márquez va passar pel quiròfan una segona vegada. La placa es va trencar i a principis d’agost es va haver d’intervenir novament el pilot per substituir-la per una de nova. Van passar els mesos i la recuperació del pilot de Repsol Honda no es va fer efectiva. El 3 de desembre Márquez va ser operat novament, per tercera vegada, a l’Hospital Ruber Internacional de Madrid. La intervenció va durar vuit hores.

El pilot català va haver de sotmetre’s a una sèrie de revisions mèdiques per controlar l’evolució de la consolidació de la seva fractura, a l'última de les quals i després de catorze setmanes des de la primera intervenció quirúrgica, l’equip mèdic va constatar una progressió satisfactòria. Aquest resultat positiu va fer que a partir d’aquell moment “se li permetés intensificar el programa de recuperació de força i mobilitat amb vista a tornar progressivament a pilotar de forma competitiva”.

stats