Fórmula E
Motor Competició 13/01/2022

Maserati participarà en la Fórmula E

La marca de Mòdena oficialitza el retorn a la competició esportiva a partir del 2023

2 min
El trident, símbol de la marca

Després de més de deu anys fora de la competició, Maserati tornarà al món de les curses de la mà dels monoplaces elèctrics de la Fórmula E. El retorn de la marca del trident coincidirà amb l’entrada en vigor dels monoplaces elèctrics de tercera generació o Gen3 de cara al 2023, més ràpids i dinàmics que els actuals.

L'última experiència de Maserati en el món de la competició va ser el campionat de turismes o GT amb el Maserati MC12. Ara Maserati es convertirà en el primer fabricant italià que entra al campionat de la Fórmula E, i arribarà a una competició que està passant moments compromesos després dels comiats d’Audi i BMW la temporada passada i l’anunciat per Mercedes a finals d’aquest any.

Maserati es convertirà en la segona marca del grup Stellantis a la Fórmula E, ja que DS, fins no fa gaire filial aspiracional de Citroën, fa alguns anys que competeix a la màxima categoria dels monoplaces elèctrics. Caldrà veure si l’experiència de DS servirà de base per als italians en el seu desembarcament a la Fórmula E la temporada vinent. A més, a ningú se li escapa que aquest anunci forma part de l’estratègia d’electrificació de Maserati, que fa anys que promet l'arribada d’un esportiu elèctric anomenat Alfieri, que encara no ha estat presentat oficialment en la seva versió de producció.

Cal remarcar també que l’arribada de Maserati a la Fórmula E podria no ser l'última d’un gran fabricant automobilístic a la màxima categoria elèctrica, ja que McLaren sembla estar molt a la vora de tancar un acord per oficialitzar el seu pas a aquesta categoria també amb l’horitzó del 2023 a la vista.

stats