Dakar
Motor 24/02/2019

El Dakar 2020 es podria celebrar a l’Aràbia Saudita

L’organització del popular raid podria tancar aquesta setmana un acord per disputar el ral·li en aquest país durant els pròxims cinc anys

Ara Motor
1 min
El Dakar 2020 es podria celebrar a l’Aràbia Saudita

Els organitzadors del Dakar (ASO) estan a punt de fer oficial un acord amb el govern de l’Aràbia Saudita per celebrar-hi el seu raid durant els cinc anys vinents a raó d’uns 15 milions d’euros per cada edició.

Si es confirma durant la setmana, aquest serà el tercer canvi de continent del ral·li més dur del món des de la seva creació, l’any 1979. El traçat original, que anava de París a Dakar, va patir nombroses modificacions i des de l’any 2009 s’ha celebrat al continent sud-americà, per evitar els riscos d’enfrontaments armats i esquivar la inestabilitat política de la regió.

El suport de la prova al subcontinent sud-americà ha anat perdent pistonada i l'última edició, aquest 2019, es va celebrar en un sol país, el Perú, cosa que va condicionar molt la confecció del traçat del ral·li.

Alguns rumors apunten que el nou Dakar se celebraria a l'Aràbia Saudita però que també visitaria escenaris de Jordània i Egipte, de manera que es crearia un escenari atractiu que hauria convençut els organitzadors. De moment sembla que l’opció àrab és molt més consistent que altres escenaris alternatius que havien estat candidats per acollir el Dakar, com ara Sud-àfrica, Austràlia o l'Argentina i Xile.

stats