Seguretat
Ara Motor

L'ús del mòbil va ser la principal causa de la sinistralitat a la carretera durant 2016

Amb tot, el 2016 ha estat un any rècord, ja que mai s'havia registrat una xifra d'accidents mortals tan baixa

L'ús del mòbil va ser la principal causa de la sinistralitat a la carretera durant 2016 / ARA Zoom

Mai hi ha hagut un número de víctimes mortals tan baix a Catalunya (d’ençà que els vehicles són un bé de consum massiu) com el registrat al 2016. De fet, el número d’accidents mortals al 2016 és de 125 sinistres, cosa que significa una disminució d’un 20% respecte al registrat al 2015, i fins a un 41% respecte als accidents mortals ocorreguts l’any 2010.

Les xifres encara són més positives si tenim en compte que la mobilitat al 2016 va créixer respecte 2015, sobretot a la zona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El número de víctimes mortals al 2016 també va ser menor que al 2015, ja que al llarg de l’any passat van perdre la vida 153 persones a la xarxa viària catalana, vint-i-tres menys que l’any anterior i gairebé cent menys que durant l’any 2010, quan 246 persones van perdre la vida a la carretera.

L’ús del mòbil té conseqüències fatals

En primer lloc val la pena destacar que dos accidents tràgics (el de l’autocar de Freginals i el xoc a Molins) ja van acumular vint persones mortes en tan sols dos accidents.

1 de cada 3 accidents mortals són provocats per l'ús de mòbils o tauletes

La principal causa de la sinistralitat a la carretera a Catalunya l’any passat va ser causat per les distraccions (sobretot dels telèfons mòbils). Un de cada tres accidents amb víctimes mortals està directament relacionat amb l’ús del telèfon al volant, i supera amb cert marge a l’excés de velocitat o la presència d’alcohol i drogues.