Seguretat
Motor Seguretat 11/05/2018

Volkswagen i Seat criden a revisió 411.000 vehicles per problemes de seguretat

Detecten deficiències en el cinturó de seguretat del seient posterior central

Ara Motor
1 min
Els cinturons dels nous Seat Ibiza i Arona i Volkswagen Polo presenten un greu problema de seguretat

Volkswagen i Seat hauran de cridar els propietaris de 420.000 vehicles per un problema en el cinturó de seguretat central dels seients posteriors. Volkswagen revisarà 220.000 unitats del Polo i Seat farà el mateix amb 200.000 dels models Ibiza i Arona. Un mitjà finlandès anomenat 'Tekniikan Maalima' ha revelat el nou maldecap del grup Volkswagen: un defecte molt greu de seguretat dels vehicles del grup VAG que utilitzen la nova plataforma modular, com el nou Arona i les noves generacions de Polo i Ibiza.

El problema es va poder comprovar en la clàssica prova d'esquivament o 'moose test', que consisteix a fer passar el cotxe per un passadís de cons en ziga-zaga imitant una maniobra evasiva. Els tres cotxes del grup VAG repetien el mateix problema, cosa que indica que no es tracta d'un cas aïllat d'una unitat, com demostra aquest vídeo:

El problema és que el mecanisme de tancament i subjecció del cinturó central, situat al costat del mecanisme del cinturó esquerre, cedeix i s'obre quan el cotxe fa un gir o tomb fort a l'esquerra i el pes de la persona asseguda a la plaça central pressiona el botó d’obertura del cinturó de la plaça posterior esquerre, cosa que allibera el seu sistema de retenció.

Aquesta incidència, que influeix molt negativament en la seguretat dels cotxes afectats, podria resultar fatal en un cas extrem o un accident. De moment Seat i Volkswagen recomanen no utilitzar la plaça central dels cotxes afectats fins que rebin el vist-i-plau de les autoritats per fer les modificacions necessàries en els vehicles afectats.

stats