Consells
Motor Seguretat 28/12/2016

Quatre consells per preparar el vostre vehicle per al fred

Us expliquem quatre suggeriments molt senzills per mantenir en bon estat el vostre vehicle tot i el fred

Ara Motor
2 min
Quatre consells per preparar el vostre vehicle pel fred

L'arribada del Nadal anuncia l'arribada de l’estació més freda de l’any, i que generalment va acompanyada dels principals inconvenients mecànics per als nostres vehicles. Primer de tot, hem de tenir clar que la millor eina que podem fer servir és la prevenció, i en aquest sentit mantenir el cotxe en bon estat no tan sols és un acte de responsabilitat, sinó que ens permetrà mantenir uns nivells de seguretat més elevats.

La rasqueta és essencial per treure el glaç

No és gens estrany que glaci a les zones interiors i muntanyoses del país. Per tal d’evitar ensurts al volant, us proposem quatre consells molt senzills que us serviran per agafar el cotxe tot i les baixes temperatures amb seguretat:

  1. Molta gent acostuma a intentar descongelar els vidres del cotxe amb aigua bullent o encenent la calefacció al màxim. Tanmateix, aquesta solució no sempre és del tot efectiva, i fins i tot pot resultar contraproduent si algun dels vidres té una esquerda. Recomanem utilitzar una rasqueta de plàstic i alcohol per eliminar el glaç dels vidres.
  2. De la mateixa manera és important afegir líquid de neteja al dipòsit dels eixugaparabrises, ja que si van només plens d’aigua es poden glaçar fins i tot en marxa. A més, convé tenir els eixugaparabrises nets i en bon estat.
  3. Un cop dins el cotxe, esperar que tot el circuit elèctric estigui connectat i en funcionament abans d’engegar motor. També caldria tenir apagats el elements prescindibles (ràdio, mòbils) en el moment d’engegar el cotxe per no castigar la bateria i l’alternador quan estan molt freds.
  4. Per acabar, un cop hem encès el motor, és convenient deixar-lo al ralentí durant uns quants minuts abans d’iniciar la marxa per garantir que els olis i el motor tinguin una temperatura i viscositat adequades.
Jeep Grand Cherokee Trailhawk a la neu
stats