Seguretat viària
Motor Seguretat 23/09/2021

Els Mossos enxampen un conductor que va fugir després d’atropellar un ciclista i intentar amagar el cotxe entre les branques

L’infractor, un home de 35 anys i veí de Lleida, conduïa sense carnet i va donar positiu en la prova d’alcoholèmia

2 min
Control de drogues i alcohol

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home acusat d'atropellar un ciclista, fugir del lloc dels fets fent cas omís del deure de socors i intentar amagar el vehicle sota unes branques. L'accident es va produir dimecres a la tarda. A les 19.30 h, els Mossos van rebre una alerta per atropellament al punt quilomètric 4,6 de la carretera C-230a, al terme municipal d’Albatàrrec (Segrià).

Els Mossos d’Esquadra i diverses dotacions del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar immediatament al lloc de l’accident per atendre la víctima, un home de 28 anys i veí de Solsona que va ser traslladat en estat greu a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però que afortunadament ja està fora de perill tot i les importants lesions que l'accident li ha produït.

Gràcies a les ràpides investigacions del grup de trànsit de l’àrea regional de Lleida, i al testimoni de diverses persones que van poder veure l’accident i posterior fugida de l’infractor, els Mossos van poder acotar una zona de cerca per localitzar el cotxe que havia atropellat al ciclista. Pocs minuts després d'arribar al lloc dels fets, uns agents del servei de patrulla van localitzar un vehicle que coincidia amb la descripció amagat sota unes branques en una zona del barri de les Canals de Lleida, molt a la vora del domicili del titular del vehicle. El cotxe que l’infractor havia intentat amagar també presentava un cop fort al lateral dret compatible amb l'accident ocorregut minuts abans a Albatàrrec.

Els Mossos d’Esquadra van procedir aleshores a detenir el titular del cotxe, un home de 35 anys i nacionalitat romanesa, veí de Lleida, que tenia el permís de conducció retirat per diverses infraccions anteriors i que tenia pendent fer un curset de reeducació per poder recuperar el carnet. A tot això també cal sumar que en el moment de la detenció el conductor infractor va donar positiu en la prova d’alcoholèmia amb una taxa de 0,43 mil·ligrams per litre d’aire aspirat, pràcticament el doble del permès.

Què hem de fer en cas d’accident?

Si presenciem o som protagonistes d’un accident, cal que ens quedem en el lloc dels fets per intentar ajudar si això és possible i, en tot cas, avisar a la policia i serveis d’emergència. A més, també caldrà fer fotos i parlar amb altres testimonis, abans d’informar la companyia asseguradora, si som els implicats en l’accident.

stats