Seguretat viària
Motor Seguretat 06/06/2022

Mercedes cridarà a revisió un milió de cotxes per un problema amb els frens

La marca alemanya anuncia una campanya de revisió que afecta els totterrenys ML i GL i el monovolum Classe R fabricats entre 2004 i 2015

1 min
El Classe G és un dels cotxes afectats

Mercedes-Benz revisarà el sistema de frenada de gairebé un milió de cotxes fabricats entre els anys 2004 i 2015 per un problema que han detectat després de comprovar que la corrosió dels components del sistema de frenada fa que perdi eficàcia o fins i tot deixi de funcionar correctament el sistema del potenciador del fre.

Aquesta incidència afecta més de 993.000 cotxes venuts a tot el món corresponents als models ML i GL i al monovolum Classe R. L'anomalia pot causar problemes mecànics en el sistema del potenciador del fre, cosa que obliga a pitjar el pedal amb més forç. A més, en cas de frenada sobtada, pot ser que s'allargui la distància de frenada, cosa que incideix directament sobre la seguretat d’aquests vehicles. En un cas extrem la corrosió del sistema de servofrè pot arribar a provocar una interrupció entre el pedal de fre i el sistema de frenada, segons apunta la KBA, l’organisme encarregat de vetllar per les homologacions dels vehicles de motor a Alemanya.

La marca alemanya assegura en un comunicat que la campanya de revisió “començarà molt aviat” i que es posarà en contacte amb “els propietaris dels vehicles afectats” per supervisar l’estat del sistema de frenada dels seus vehicles.

stats