Patinet elèctric
Motor Novetats 09/07/2021

Ypsilon E-Scooter: el nou vehicle de Lancia és un patinet elèctric

La marca italiana presenta un nou patinet elèctric que comparteix nom amb l'últim dels seus cotxes a la venda, el Lancia Ypsilon

2 min
Lancia Ypsilon E-Scooter

Ja fa unes setmanes que el CEO del grup Stellantis (resultat de la fusió dels grups Fiat-Chrysler i Peugeot-Citroën), el francès Carlos Tavares, va anunciar la intenció de ressuscitar Lancia, una marca històrica que actualment només ven un model anomenat Ypsilon al mercat italià, on sobreviu amb bona acceptació comercial.

Lancia Ypsilon E-Scooter
Lancia Ypsilon E-Scooter
Lancia Ypsilon E-Scooter

L’estratègia de creixement de la marca italiana passa per un hipotètic SUV urbà híbrid endollable, però de moment el primer pas en la reconstrucció de la marca és un patinet elèctric batejat amb el mateix nom que el seu últim model a la venda i que copia els moviments de Seat amb els Mó eKickscooter o l’Audi eScooter, entre d'altres.

Lancia ha anat a buscar la col·laboració  de l’especialista italià MT Distribution, que ja fabrica elements i patinets o ciclomotors elèctrics amb Aprilia, per donar lloc al nou patinet Lancia Ypsilon E-Scooter, un producte pensat per vendre’s al Vell Continent.

Aquest patinet elèctric manté el disseny i la distinció dels Lancia, amb detalls de contrast negres i daurats combinats amb un disseny elegant i urbà, netament italià. Aquest patinet es plega per facilitar-ne l’ús, el transport i l'emmagatzematge, i disposa de fars davanters i posteriors amb tecnologia led.

Lancia Ypsilon E-Scooter

El Lancia Ypsilon E-Scooter porta un motor elèctric que impulsa la roda posterior amb una potència de 250 W i que permet una velocitat màxima de 25 km/h, tal com marca la normativa europea. Aquest patinet fa servir unes bateries de 218 Wh de capacitat, que permeten una autonomia teòrica d’uns 18 quilòmetres.

Finalment el nou Lancia Ypsilon E-Scooter costarà 299 euros, un preu molt assequible que el vol convertir en una opció de mobilitat personal de zero emissions popular. El patinet es podrà comprar per diverses plataformes de comerç electrònic, però també als concessionaris i botigues associades al grup Stellantis.

stats