Cotxe elèctric
Novetats 14/02/2020

Yamaha presenta un motor elèctric que es pot acoblar en qualsevol vehicle

La marca japonesa ja accepta les primeres comandes del seu propulsor elèctric, un motor modular que el fa versàtil per a diverses tipologies de vehicles

Ara Motor
1 min
Yamaha presenta un motor elèctric de 150 CV adaptable a diversos vehicles

Yamaha és un fabricant especialitzat en la fabricació de motocicletes (i, encara que sembli estrany, de pianos i altres instruments musicals) que ara vol fer el pas i convertir-se també en un proveïdor d’electromobilitat.

I és que la marca japonesa ja comercialitza un motor elèctric modular amb configuracions i potències diverses que oscil·len entre 50 i 200 kW (és a dir, entre 67 i 268 CV convencionals) pensat per alimentar diversos tipus de vehicles: patinets, bicicletes, ciclomotors, motocicletes i cotxes urbans.

Aquest motor, anomenat IPSM (Interior Permanent-Magnet Synchronou Motor) és molt petit i lleuger gràcies a l’ús de tecnologies de fosa molt avançades i es podrà personalitzar depenent de les necessitats del client.

Gràcies a aquest propulsor personalitzable i a mida seria possible convertir cotxes o motos clàssiques i amb mecàniques obsoletes i contaminants en cotxes i motos de zero emissions amb relativa facilitat (també caldria compatibilitzar la transmissió d’aquests models) o fins i tot substituir motors elèctrics espatllats per propulsors nous amb una potència configurable.

Amb aquesta iniciativa Yamaha vol diversificar la seva gamma de productes i estratègia de negoci, reconvertint la marca en un proveïdor de diverses solucions de mobilitat elèctrica.

stats