Indústria
Motor Novetats 28/03/2019

La xinesa Geely aconsegueix el 50% de Smart

L’acord entre Daimler i la multinacional xinesa preveu nous models i l’electrificació total de la gamma

Ara Motor
1 min
La xinesa Geely es fa amb el 50% d’Smart

El fabricant xinès Geely –matriu de Volvo i Polestar, entre d'altres- ha arribat a un acord de ‘joint venture’ amb Daimler per adquirir el 50% de Smart i impulsar una nova generació de productes de la marca de cotxes urbans, que seran totalment elèctrics a partir de 2022.

L’acord preveu que els nous cotxes elèctrics de Smart siguin fabricats íntegrament a la Xina en una nova planta que es crearà específicament pels nous models d’Smart, i que prendrà el relleu a les fàbriques de Hambach (França)i Novo Mesto (Eslovènia) on Smart fabrica ara els EQ ForTwo i EQ ForFour. Daimler, per la seva banda, s’encarregarà del disseny dels cotxes i d’una part del desenvolupament tecnològic i de seguretat.

La nova gamma de Smart tindrà també un cotxe del segment B o utilitari que per primer con en la seva història voldrà competir amb els actuals Seat Ibiza, Ford Fiesta o Peugeot 208, entre d'altres.

Amb tot, a ningú se li escapa que Daimler era la part més interessada en aquest acord, ja que els analistes apunten que Smart porta acumulats més de 700 milions d’euros de pèrdues durant els últims anys i que només va aportar 128.000 vendes de les més de 2.300.000 unitats venudes acumulades per Daimler durant tot el 2018.

stats