Reportatge
Motor Novetats 02/02/2018

Xiaopeng Motors, el Xiaomi dels cotxes

Una start-up xinesa es proposa clonar els cotxes Tesla seguint l’exemple dels fabricants de telèfons del país

Ara Motor
2 min
Xpeng G3

L’èxit de Xiaomi -un fabricant xinès de ‘smartphones’ que ha conquerit una porció important del mercat gràcies a la seva relació qualitat/preu- ha servit d’inspiració a altres emprenedors xinesos en altres segments del mercat.Aquest és el cas de Xiaopeng -també escrita Xpeng-, una empresa fundada fa poc més d’un any a la ciutat de Zhengzhou.

Xiaopeng Motors, el Xiaomi dels cotxes

A aquestes alçades tots sabem que el cotxe elèctric i autònom és una aposta estratègica impulsada pel govern xinès, ansiós de consolidar el seu país com el referent de la indústria automobilística del futur. Xiaopeng Motors respon a aquesta estratègia estatal i ha rebut l’empenta d’Alibaba, el gegant xinès dedicat al comerç electrònic que ha invertit uns 1.000 milions d’euros en el projecte.

La còpia xinesa de Tesla

Xiaopeng Motors presentarà el seu primer cotxe a finals d’aquest mateix any. Batejat amb el nom de G3, el primer vehicle de Xiaopeng serà un totcamí totalment elèctric, disposarà d’un sistema de conducció autònoma de nivell 3 i tindrà uns 300 quilòmetres d’autonomia.

Interiors G3

Els xinesos no s’amaguen que s’han inspirat totalment en el Tesla Model S, especialment després que els californians alliberessin les patents del Model S. Xiaopeng Motors ha volgut clonar la plataforma i la tecnologia utilitzada per Tesla en la seva berlina, replicant fins i tot el sistema operatiu de Tesla, que utilitza el codi obert i software lliure d’Ubuntu.

D'entrada Xiaopeng (o Xpeng) vendrà el seu SUV elèctric a la Xina, però vol aterrar al Vell Continent en un futur no massa llunyà. Veient l'estratègia i els resultats d'alguns fabricants de mòbils i tauletes no és massa arriscat pensar que un totcamí elèctric i autònom a un preu competitiu trobaria un forat al mercat sense massa dificultat.

stats