Nou SUV
Motor 03/04/2019

Xiaomi fabricarà un SUV que costarà menys de 15.000 euros

La multinacional xinesa anuncia que fabricarà un cotxe mitjançant la seva filial Redmi

Ara Motor
2 min
Xiaomi fabricarà un SUV que costarà menys de 15.000 euros

Després de fer-se un forat en el món dels telèfons mòbils, les tauletes i altres dispositius electrònics, Xiaomi sembla disposada a fer el pas a la indústria de l’automòbil amb un totcamí assequible fabricat a la Xina a un preu molt assequible, inferior als 15.000 euros.

El primer cotxe de Xiaomi serà un SUV de mida mitjana anomenat Bestune T77 que la multinacional xinesa ha presentat a la xarxa social Weibo, l’equivalent de Twitter al gegant asiàtic.

Bestune T77

El Bestune T77 fa uns 4,5 metres de llargada i 1,8 d’amplada, unes dimensions molt similars a les d’un Kia Sportage, un Seat Ateca o un Volkswagen Tiguan, entre d'altres. Mecànicament el SUV de Xiaomi podria utilitzar un motor turbo de gasolina de quatre cilindres amb una potència d’uns 140 CV i 204 Nm de parell, associat a un esquema de tracció davantera i un canvi manual de sis relacions.

El fet de ser un cotxe desenvolupat per Redmi és tota una garantia des del punt de vista tecnològic, i aquest primer SUV de la multinacional xinesa utilitzarà el sistema operatiu MIUI, propietat del gegant tecnològic asiàtic, i que serà l’encarregat de gestionar tot el sistema electrònic i de connectivitat del vehicle.

Bestune T77

Xiaomi i la seva filial Redmi han anunciat que el preu base del model serà d’uns 11.825 euros, mentre que les versions més equipades i tecnològiques arribaran fins als 17.900 euros. A aquest preu caldria afegir-hi els costos de transport i impostos diversos d’importació i matriculació. Amb tot, la multinacional xinesa encara no ha confirmat la data a partir de la qual començarà a entregar les seves primeres unitats, ni tampoc la producció anual que espera poder fer del Bestune T77.

stats