Saló de Ginebra
Motor Novetats 06/03/2018

Volt: un dron per recarregar els cotxes elèctrics

Un estudiant coreà presenta un revolucionari sistema per recarregar els cotxes elèctrics

Ara Motor
1 min
Volt, un dron que recarrega els cotxes elèctrics

Un dels problemes dels cotxes elèctrics actualment és l’escassa disponibilitat de punts ràpids de recàrrega a la major part del planeta. Per això la idea d’un estudiant d’enginyeria industrial coreà ha sigut una de les sorpreses més agradables i fresques del Saló de Ginebra que obria avui les portes.

El dron Volt

El Volt és un dron que incorpora una bateria d’ions de liti que permet transferir energia elèctrica a un cotxe o una moto un cop identificat el vehicle que sol·licita energia gràcies a una càmera de vídeo que el busca i l'identifica.

Detall aplicació

El dron incorpora un cable, i un cop aterrat el client pot endollar manualment l’aparell al seu vehicle per realitzar la recàrrega energètica que, això sí, no podrà ser total, ja que les bateries del dron són de tan sols 3 kWh. Per tant, aquesta idea és ideal per sortir d’un moment complicat, però no vol substituir els punts de recàrrega tradicionals.

Els usuaris i el dron es comuniquen mitjançant una aplicació de telèfon o tauleta que permet cridar el dron i traspassar-li les informacions més rellevants: on és el cotxe que sol·licita electricitat, quanta energia necessita i quina classe de vehicle és. Un cop recarregada la bateria del vehicle, el client efectua el pagament del servei mitjançant la mateixa aplicació.

stats