Motor Novetats 03/04/2021

Volkswagen mostra la primera imatge del nou Amarok

La pickup alemanya estrenarà nova generació el 2022 i està sent desenvolupada per Ford de la mà de la seva històrica F-150

2 min
VW Amarok

La història de bones relacions entre Ford i Volkswagen és molt antiga, i es remunta als darrers anys del segle passat, quan els americans van compartir amb Volkswagen mecàniques i plataformes de les Ford Galaxy per fabricar els monovolums Volkswagen Sharan i Seat Alhambra a la planta conjunta de Palmela, al sud de Portugal. 

Aquesta bona sintonia entre americans i alemanys s’ha posat de manifest en diverses ocasions, com per exemple el fet que Ford farà servir la plataforma de cotxes elèctrics desenvolupada per Volkswagen anomenada MEB pels seus futurs models. A més, Volkswagen s’aprofitarà de la base, plataforma i mecàniques de la Ford Transit, líder del segment, per fabricar la seva nova furgoneta comercial.

I arribats a aquest punt, si vols construir una furgoneta o pickup capaç de brillar al mercat, què millor fer-ho que de la mà del líder del segment. Ja fa una pila d’anys que Ford governa amb mà de ferro el segment de les camionetes amb les F-150 i la Raptor, i Volkswagen ha anat a buscar els nord-americans per desenvolupar conjuntament la nova generació de l’Amarok, la camioneta líder europea, i que vam poder provar fa uns anys.

Volkswagen ha presentat la primera imatge de l’Amarok de nova generació en la conferència anual de vehicles comercials de la marca. Segons expressa la marca en un comunicat, aquesta nova Amarok suposarà un “gran pas endavant” en la divisió de vehicles comercials, que podria obrir la porta a l’electrificació de la gamma amb mecàniques semihíbrides o mild hybrid i híbrides endollables o PHEV.

La nova generació de l’Amarok es fabricarà a una nova planta de Volkswagen a l ciutat de Silverton, Sud-àfrica, on la marca de Wolfsburg espera fabricar unes 200.000 unitats anuals, creant fins a 1.200 nous llocs de treball.

stats