Cotxes esportius
Motor Novetats 06/06/2022

Volkswagen Golf R 20 Years: Heràclit no tenia raó

Els de Wolfsburg presenten una edició commemorativa del vintè aniversari del Golf R, un model d'altes prestacions amb 333 CV de potència

3 min
20 aniversario golf r(3)

Ara fa 2.500 anys un filòsof de la Grècia clàssica anomenat Heràclit es plantejava qüestions relacionades amb la realitat, el pas del temps i la metafísica, que de fet venia a ser el mateix. Seva és la famosa frase que afirma que “ningú pot banyar-se dues vegades al mateix riu”, en referència al perpetu fluir de les coses, als canvis de matèria i essència que afecten tots els humans. Amb el pas dels anys Heràclit es va convertir en un referent de l'escola alemanya, i filòsofs com Hegel, Marx o Nietzsche van referir-se al grec en molts dels seus textos.

Ara fa 20 anys Volkswagen va presentar el primer Golf R, la versió més potent i prestacional del popular Golf, que es col·locava en un graó immediatament superior al dels famosos GTI en preu, potència i equipament. Ara fa 20 anys el món era molt diferent del d’ara: érem més joves, possiblement més prims i teníem més cabells. Ara fa 20 anys, el Madrid era campió d’Europa sense haver fet una temporada brillant, el Barça estava immers en una profunda crisi econòmica i esportiva, Rússia amenaçava els països bàltics amb conseqüències demolidores si entraven a l’OTAN i el Volkswagen Golf era el vehicle pel qual sospiràvem i que volíem comprar malgrat que ens costava arribar a final de mes. Ben mirat, potser les coses no han canviat tant, i qui sap si potser Heràclit anava errat.

El Golf R32 amb els nous Golf R 20 Years

El primer Golf R es deia en realitat Golf R32, en referència a la cilindrada del seu motor V6 atmosfèric de 241 CV, i anava associat a un esquema de tracció total que els models R mai han deixat de fer servir, a diferència dels GTI de tracció davantera. Era l’estiu de 2002 i a Volkswagen no esperaven l’èxit immediat del model, que va triplicar els objectius i previsions de vendes inicials i va començar un recorregut que ha arribat fins als nostres dies.

Sigui com sigui, Volkswagen ha decidit celebrar els primers vint anys del Golf R amb una edició especial que es vendrà només al llarg d’aquest any anomenada Volkswagen Golf R 20 Years. Sí, el nom ja ho diu ben clar. I com tota edició especial, serà un model car, que en aquest cas té un preu base de 59.995 euros al nostre mercat.

Detalls nou Golf R 20 Years

Aquest Volkswagen Golf R 20 Years només es podrà escollir amb dos colors de carrosseria –blau o blanc– i amb unes llandes específiques de 19 polzades anomenades Estoril, a banda de diverses plaques commemoratives amb el número 20, en referència a l’aniversari del Golf R. Més enllà d’això, el Volkswagen Golf R 20 Years no es diferencia en res d’un Golf R estàndard en l'àmbit estètic, i les millores són totes mecàniques i de rendiment.

Interior Golf R 20 Years

El flamant Volkswagen Golf R 20 Years porta el seu motor 2.0 TSI de quatre cilindres fins als 333 CV, i fa servir un canvi DSG de set relacions especialment posat a punt per a aquesta versió, amb uns salts entre marxa i marxa més contundents. L’altra gran novetat és el sistema d’arrencada, que permet que el propulsor es posi immediatament a 2.500 rpm quan l’encenem, generant un rugit únic i característic, gràcies també al sistema de tubs d’escapament signat per Akrapovic. Per acabar, convé explicar també que aquesta unitat específica que celebra els vint primers anys del Golf R fa servir de sèrie uns neumàtics Michelin Pilot Sport Cup 2.

stats