Mobilitat sostenible
Motor 01/12/2016

Volkswagen, BMW, Mercedes i Ford impulsaran una xarxa de recàrrega elèctrica ultraràpida

Quatre gegants d el'automoció han signat un acord per gestar la xarxa de recàrrega ràpida més potent d'Europa

Ara Motor
1 min
Volkswagen, BMW, Mercedes i Ford impulsaran una xarxa de recàrrega elèctrica ultraràpida

L’autonomia és el talo d’Aquil·les dels vehicles elèctrics, cosa que els penalitza moltíssim especialment quan circulen per autopistes o carreteres interurbanes ràpides. Conscients de les limitacions del cotxe elèctric un conglomerat de diverses marques alemanyes i americanes han signat un acord per gestar la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics més potent d’Europa.

Els integrants de l’acord són el grup Volkswagen (amb les filials Audi i Porsche), el grup BMW (que inclou també la filial MINI), Daimler-Benz (matriu de Mercedes) i la Ford Motor Company. Els signants es comprometen a forjar una aliança entre iguals per obrir el màxim de punts de recàrrega que sigui possible pels seus clients.

L’aliança té com objectiu iniciar la construcció de la xarxa de recàrrega elèctrica al 2017 capaç de fer viable el desplaçament de cotxes elèctrics per les principals autopistes europees, amb la idea de seguir avançant vers l’electrificació del parc mòbil al vell continent.

Les estacions de recàrrega disposarien de diversos punts ultra ràpids amb una potència de 350 kW, capaços de recarregar els cotxes elèctrics en pocs minuts. Tot i que els membres d’aquesta aliança encara no han publicat xifres d’inversió totals, el pla preveu que durant els propers cinc anys s’instal·larien més de 400 punts de recàrrega ultraràpida a punts estratègics d’arreu d’Europa.

stats