Motor  /  Novetats 29/08/2016

Vision Mercedes-Maybach 6, luxe futurista interpretat per Mercedes

Mercedes reinterpreta el luxe amb un prototip sorprenent

Ferran Vital
2 min

Mercedes vol recuperar l’estatus de Maybach (la seva divisió de gran luxe) en un futur immediat. Els plans per recuperar aquesta icona de l’automobilisme alemany passen per una sèrie de demostracions de força i poder, com la que ha realitzat aquestes setmanes al concurs d’elegància de Pebble Beach, a l’estat estatunidenc de Califòrnia.

El Vision Mercedes-Maybach 6 s’inspira en els clàssics de la marca de l’estrella dels anys 30 i 40 del segle passat, reinterpretant i actualitzant les seves formes per fer un vehicle modern maridat amb un estil clàssic i elegant, característic d’aquesta divisió de luxe. Crida l’atenció la forma d’obrir les portes del vehicle en forma de gavina (element característic dels cotxes clàssics de Stuttgart).

maybach6

I és que aquest prototip amb aires clàssics incorpora tecnologia no contaminant del segle XXI. El nou Vision Mercedes-Maybach 6 equipa fins a quatre motors elèctrics (un per cada roda) que erogen un total de 750 cavalls, amb una autonomia al voltant dels 320 quilòmetres. A més, aquesta bateria de ions de liti es pot carregar en poc més de deu minuts.

Mercedes també ha volgut sorprendre amb un disseny d’interiors futurista, amb espais diàfans i formes sinuoses que s’allunyen de les formes clàssiques de la carrosseria del Vision Mercedes-Maybach 6.

maybach62

Tot i que en principi no es produirà en sèrie, el Vision Mercedes-Maybach 6 esdevé un punt d’inflexió en l’evolució estètica de Mercedes i indica cap on vol avançar en el disseny dels seus nous models, així com l’aposta per un futur 100% elèctric.

stats