Tecnologia
Motor Novetats 10/03/2021

La Unió Europea accelera en la cursa dels vehicles autònoms

Les institucions comunitàries volen afavorir el desenvolupament de nous semiconductors de cara al 2030 per evitar la dependència tecnològica de la Xina i dels Estats Units

1 min
Semiconductors

La Unió Europea s'ha marcat com a objectiu estratègic que el 20% dels semiconductors de nova generació que es fabriquin al món el 2030 es produeixin en territori comunitari. També vol fomentar la producció d’ordinadors quàntics, més potents i avançats que els ordinadors clàssics i que han de suposar un gran salt endavant en el camp de les intel·ligències artificials (IA), tal com informa Reuters.

Aquest pla comunitari, anomenat Brúixola Digital 2030 vol corregir la forta dependència tecnològica dels 27 països de la UE respecte dels fabricants asiàtics i nord-americans. Els semiconductors són elements necessaris per als aparells i dispositius connectats a internet com ara cotxes intel·ligents i autònoms, ordinadors i processadors d’alt rendiment.

A banda de les implicacions en la indústria automobilística, el pla de la Comissió Europea, que necessitarà l’aprovació dels governs dels Vint-i set i del Parlament Europeu, també recomana les inversions en tecnologies quàntiques, ja que tal com diu l’informe de la UE al qual ha tingut accés Reuters, aquestes tecnologies “canviaran les regles del joc del desenvolupament de medicaments i la seqüenciació del genoma humà”.

Val a dir que la tecnologia i informàtica quàntica ja ha despertat l'interès de fabricants com Volkswagen, Daimler (matriu de Mercedes-Benz) o Bosch, ja que entre les seves potencials aplicacions automobilístiques cal assenyalar la capacitat d’acabar amb els embussos o millorar la potència i capacitat de les bateries de liti en un 40%.

stats