Motor Novetats 21/10/2016

Ultra-E, la Unió Europea aposta per la mobilitat elèctrica

La UE i tres fabricants europeus (Volkswagen, BMW i Renault) desenvoluparan una xarxa de recàrrega ràpida que permetrà recarregar totalment els vehicles elèctrics en menys de 20 minuts

Ara Motor
1 min
Ultra-E, la Unió Europea aposta per la mobilitat elèctrica

Un dels grans handicaps que presenten els cotxes elèctrics en l'actualitat és la reduïda autonomia i l'escassetat de punts de recàrrega ràpida, dos factors que perjudiquen la implantació d'aquest tipus de vehicles al continent europeu.

Per fer front a aquesta realitat, tres fabricants europeus (BMW, Volkswagen i Renault) s'han aliat amb la Unió Europea per crear una xarxa de punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que rebrà el nom d'Ultra-E.

La Unió Europea aportarà 6,5 milions d'euros de forma immediata, una xifra que representa la meitat del capital inicial del projecte. La resta del capital l'aportaran els altres tres fabricants europeus, molt interessats en el desenvolupament d'aquesta tecnologia.

Aquesta xarxa hauria de permetre als usuaris de cotxes elèctrics recarregar totalment el vehicle en menys de 20 minuts gràcies al fet que els punts de recàrrega tindran una potència de 350 kW, molt més que els punts instal·lats fins ara.

El projecte, que començarà l'any 2018, s'iniciarà amb uns 25 punts de recàrrega repartits per Holanda, Bèlgica, Alemanya i Àustria –cap punt d'entrada al nostre país– i s'espera que arribi a més països de la Unió Europea a l'horitzó del 2020.

Una potència excessiva?

Un dels problemes dels punts de recàrrega de 350 kW és que la majoria de vehicles elèctrics actuals no estan preparats per a punts de recàrrega amb tanta potència. D'entrada, doncs, la xarxa Ultra-E s'haurà d'adaptar a les necessitats dels vehicles actuals.

stats