Cotxe de l'any
Motor Novetats 01/03/2021

El Toyota Yaris, escollit Cotxe de l'Any 2021

El petit utilitari japonès s’endú el guardó automobilístic més antic d'Europa, i el Cupra Formentor ocupa el tercer lloc

1 min
Toyota Yaris

El Toyota Yaris ha estat escollit Cotxe de l'Any 2021 en la gala final celebrada avui a Ginebra. Aquest és el trofeu més antic i prestigiós d’Europa, i se celebra ininterrompudament des de l’any 1964 a la ciutat helvètica.

Els finalistes d’aquesta edició eren els nous Volkswagen ID.3, Fiat 500-e, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Citroën C4 i el català Cupra Formentor, que no han pogut plantar cara al guanyador, el flamant Toyota Yaris que vam poder provar no fa gaire.

La victòria del Yaris ha estat força ajustada, ja que el japonès ha aconseguit un total de 266 punts, enfront dels 240 del Fiat 500 elèctric i els 239 del Cupra Formentor, que aconsegueix així un bronze que pren especial valor ja que ha acabat amb una valoració superior a les dels seus companys del grup VAG Skoda Octavia i Volkswagen ID.3.

Finalistes del Cotxe de l'Any 2021

Aquest premi, que s’entrega coincidint amb l’obertura del Saló de Ginebra –per segon any consecutiu ha hagut de ser cancel·lat a causa de la pandèmia–, es decideix amb els vots de 59 periodistes de 22 països diferents. Curiosament, no és el primer cop que el Yaris guanya aquest premi, ja que en l’edició del 1999, el Yaris Verso, es va imposar a la gran final al polèmic Fiat Multipla i es va convertir en el primer Toyota que el guanyava. L’any 2005 el Prius va convertir-se en el primer híbrid que se l'endú, i ara Toyota repeteix victòria per tercer cop en la seva història.

stats