Indústria
Motor Novetats 20/03/2022

Toyota presenta un mòdul de gran capacitat per emmagatzemar hidrogen

La marca japonesa assegura que aquest dipòsit d’hidrogen de grans dimensions podria servir per alimentar vaixells, camions o trens

2 min
Mòduls d'hidrogen de gran capacitat

Toyota segueix apostant fort per l’hidrogen com a font energètica de zero emissions. De fet, ja fa alguns anys que comercialitza el Mirai, un cotxe que funciona amb pila de combustible gràcies a tres dipòsits d’hidrogen que alimenten el motor elèctric del vehicle. La idea de Toyota és repetir l’èxit del Mirai, però a una escala molt més gran.

Els japonesos han presentat aquest mòdul a l’exposició internacional FC Expo que se celebra aquests dies al Japó, dedicada a la tecnologia relacionada amb l’hidrogen i la pila de combustible. I és que el país del Sol Naixent és un dels referents en l’ús, investigació i aplicació de l’hidrogen com a font energètica alternativa al petroli, i la seva promoció, recerca, desenvolupament i millora són pràcticament objectius nacionals japonesos.

El projecte presentat per Toyota és un mòdul rectangular de grans dimensions que allotja quatre dipòsits d’alta pressió de 2,19 metres de llarg i amb un diàmetre de 48,6 centímetres. Cadascun d’aquests quatre dipòsits té una capacitat de 9,1 quilos de combustible (l’hidrogen s’expressa en quilos i no pas en litres), de manera que s'obté una capacitat total combinada de 36,4 quilos d’hidrogen al seu interior.

El mòdul presentat per Toyota també inclou diversos mecanismes de seguretat i software de control que permeten controlar l’estat de càrrega dels dipòsits, detectar qualsevol fuga o pèrdua de potència i fer servir el vehicle amb total seguretat. Aquest mòdul, assegura Toyota, està especialment pensat per aplicar-lo en camions i autobusos, vaixells, tractors o ferrocarrils, entre altres potencials aplicacions. A més, els japonesos han anunciat que aquest mòdul també pot fer servei com a punt portàtil de càrrega d’hidrogen per a qualsevol vehicle impulsat per pila de combustible.

stats