Novetats
Motor Novetats 17/03/2021

Toyota Aygo X Prologue: al pot petit hi ha la bona confitura

La marca japonesa presenta el primer esborrany del seu utilitari urbà, futurista, assequible i amb mecànica híbrida

2 min
Toyota Aygo X prologue

La nova generació del Toyota Aygo va prenent forma. Avui els japonesos han presentat el prototip Aygo X Prologue, el nou utilitari urbà híbrid de Toyota i que s’ha desenvolupat específicament per al mercat europeu.

Al Vell Continent els SUV cada cop tenen una quota més gran de mercat, però curiosament les grans ciutats tendeixen a restringir els llocs d’aparcament i els espais de circulació per als vehicles de quatre rodes. Toyota creu que ha trobat la solució a aquesta realitat amb la nova generació de l’Aygo, que maridarà els conceptes urbà i totcamí o crossover en un sol vehicle.

Toyota Aygo X prologue
Toyota Aygo X prologue
Toyota Aygo X prologue

Aquest nou model farà servir la plataforma modular TNGA de Toyota, i en concret l’evolució GA-B que ja fa servir el Toyota Yaris que vam poder provar fa alguns mesos o la seva variant aventurera, anomenada Yaris Cross.

El nou Aygo X Prologue ja avança l’aspecte gairebé definitiu del futur Aygo X, més futurista i potent des d’un punt de vista visual gràcies als fars led en forma de C que recorren tot el frontal, i la carrosseria de dos colors a la part posterior del vehicle, molt estilitzada i futurista.

Tot i ser un vehicle petit -de poc més de 3,5 metres de llarg- aquest nou model oferirà una carrosseria de cinc portes, amb els tiradors de les manetes retràctils, és a dir, integrats a la carrosseria sense sobresortir-ne.

Un dels detalls més sorprenents d’aquest pròleg són els passos de roda protegits amb plàstics negres i un accessori que es pot integrar a la part posterior per portar-hi bicicletes o patinets per moure’ns per la ciutat o per fer escapades al camp. I encara unes innovadores càmeres d’acció integrades en les carcasses dels retrovisors i que permeten gravar el que succeeix al voltant del cotxe.

Toyota Aygo X prologue
Toyota Aygo X prologue
Toyota Aygo X prologue

El que encara no sabem és quina mecànica farà servir el nou Aygo X, tot i que tot apunta a una mecànica híbrida convencional i a una versió gasolina (ja fa molt temps que Toyota no ofereix mecàniques dièsel entre els cotxes urbans). Tampoc sabem encara quin serà el preu del futur crossover urbà japonès, que s’hauria de situar per sota del C-HR, i això significaria que les versions d’accés haurien d'estar al voltant dels 18.000 o 19.000 euros.

stats