Camió elèctric
Motor  /  Novetats 11/10/2017

Tesla posposa el seu camió elèctric fins al 16 de novembre

Problemes en la cadena de muntatge del Model 3 obliguen els californians a retardar el llançament del seu camió elèctric

Ara Motor
1 min
Camió autònom de Tesla

Havia d'aparèixer el 26 d'octubre, però els retards acumulats en la producció i entrega del Model 3 –amb més de 400.000 clients esperant rebre el seu cotxe– han obligat Tesla haver de postposar el llançament del seu camió elèctric tres setmanes.

I és que sembla que els astres s'han conjurat contra Tesla: als contratemps i incidències de la cadena de muntatge –els darrers 3 mesos només ha estat capaç de fabricar 220 unitats de les 1.500 unitats previstes– cal sumar-hi els efectes dels últims huracans tropicals, que han afectat la planta de producció de bateries que la marca d'Elon Musk té a l'illa de Puerto Rico, i que han suposat un important daltabaix en els plans de la marca.

Els rumors apunten que el primer camió de Tesla oferirà una autonomia sorprenent i unes capacitats dinàmiques extraordinàries –de fet, el mateix Musk ha afirmat que "es conduirà com si fos un esportiu"– i un disseny espectacular, fruit de la necessitat de presentar un coeficient aerodinàmic molt treballat.

El camió elèctric de Tesla és el pas següent d'un pla que inclou, a més, l'aparició d'un SUV compacte a un preu assumible –que no vol dir barat– basat en el Model 3, un minibús i fins i tot una camioneta americana de tipus 'pickup'. Tots els models –el camió inclòs– disposaran de sistemes de conducció autònoma avançats, gràcies a les evolucions de l'autopilot ja existent a la gamma de la marca nord-americana.

stats