Vídeo
Motor Novetats 12/11/2018

Tesla estrena un ‘Track Mode’ per al Model 3 que el converteix en l’elèctric més bandarra del mercat [Vídeo]

Una actualització sorpresa del compacte elèctric el converteix en una màquina de derrapar

Ara Motor
1 min
Tesla estrena un ‘Track Mode’ pel Model 3 que el converteix en l’elèctric més bandarra del mercat [Vídeo]

Tesla segueix sorprenent els seus seguidors amb els diversos ‘updates’ dels seus cotxes. En aquest sentit els californians han actualitzat el software del Model 3 Performance introduint un nou mode de conducció anomenat ‘Track Mode’ que converteix l’elèctric en un cotxe de ‘drift’ –o derrapatge– ideal per convertir-se en el rei del polígon del costat de casa.

Els Model 3 Performance costen uns 78.000 dòlars i disposen d’una bateria de 75 kW, dos motors elèctrics (un sobre cada eix) que ofereixen 450 CV de potència i tracció integral permanent. Amb aquestes credencials els Model 3 Performance acceleren de 0 a 100 en només 3,5 segons i tenen una velocitat punta limitada de 250 km/h.

El nou ‘Track Mode’ s’ha d’utilitzar en circuit, i el cotxe ens avisarà d’aquest fet quan l’activem. Aquest mode modifica els controls electrònics i el de l’ESP del cotxe dosificant l’entrega de potència entre els dos eixos per permetre que el cotxe faci derrapatges espectaculars amb tota seguretat, ja que el sistema controla la potència que cal enviar en cada moment sobre cada roda en funció de les necessitats de tracció del cotxe o de la posició del volant del conductor, actuant com un autèntic autoblocant electrònic.

Aquest mode de conducció de moment només està disponible per als Model 3 Performance, però caldria no descartar que arribi, convenientment adaptat, a altres variants del Model 3.

stats