Tesla
Motor Novetats 04/07/2017

Tesla comença a fabricar el Model 3 abans d'hora

La marca californiana avança dues setmanes l'inici previst de la producció del seu nou Model 3, un sedan que serà el primer cotxe assequible de Tesla

Ara Motor
1 min
El Model 3 de Tesla serà deu cops més segur que els cotxes actuals

Elon Musk, fundador i president de Tesla, va anunciar ahir que el Model 3 començarà a fabricar-se aquest proper divendres 7 de juliol a la nova gigafàbrica que la marca té a l'estat de Nevada. Amb aquest avançament, Tesla vol respondre les ànsies dels 373.000 compradors que ja han avançat una paga i senyal de mil dòlars pel seu Model 3, ja que el primer nou Model 3 està previst que surti de la fàbrica el proper 28 de juliol.

Amb aquesta notícia Musk vol protagonitzar un autèntic cop de teatre, ja que a l'agost tan sols es fabricaran 100 vehicles més, i no serà fins al setembre que començi la producció en massa, amb uns 1.500 cotxes mensuals de mitjana sortint de la gigafàbrica de Nevada.

Ara bé, aquest és només l'inici del potencial de Tesla i la seva gigafàbrica, ja que la marca californiana -que ha fabricat 25.000 unitats de Model S i Model X durant els primers sis mesos de l'any- preveu arribar als 500.000 cotxes fabricats al 2018 i arribar al milió de cotxes fabricats al 2020.

El Model 3, que arribarà al nostre mercat a mitjans de 2018, tindrà un preu de 35.000 dòlars i les versions menys potents disposaran de 345 quilòmetres d'autonomia. El Model 3 serà el múscul industrial de Tesla, que els darrers sis mesos ha incrementat un 72% el valor de les seves accions, i el valor total de la companyia ja supera General Motors o Ford, fabricants automobilístics amb un segle d'història i que produeixen desenes de milions d'unitats cada any.

stats