Totterreny elèctric
Motor 19/01/2019

T-Rug, així serà el totterreny elèctric de Volkswagen

Els de la Baixa Saxònia preparen un totterreny elèctric amb dos motors aprofitant la nova plataforma MEB

Ara Motor
1 min
T-Rug, així serà el totterreny elèctric de Volkswagen

Volkswagen vol disposar d'un autèntic totterreny de nova generació capaç de plantar cara als mítics Jeep Wrangler, Mercedes-Benz Classe G o Land Rover Defender. Aquest futur totterreny serà un cotxe totalment elèctric que es dirà T-Rug i arribarà al mercat l'any 2022, segons els plans de la marca de Wolfsburg, compartint molts elements tecnològics, estructurals i mecànics amb la versió 'crossover' de l'Audi E-tron.

El T-Rug utilitzarà dos motors elèctrics independents que actuaran sobre cada eix fent que el T-Rug sigui un 4x4 amb repartiment vectorial del parell i de la potència de cada motor en funció de les necessitats reals de tracció a cada moment. A més a més, el nou T-Rug probablement utilitzarà unes bateries de 111 kWh de capacitat, cosa que es tradueix en una autonomia real superior als 600 quilòmetres.

Aquest totterreny elèctric completarà l'oferta de Volkswagen, que pretén disposar de versions híbrides i elèctriques dels actuals T-Roc i T-Cross, però, a diferència d'aquests SUV, el T-Rug estarà basat en la nova plataforma elèctrica MEB.

El nou 4x4 alemany tindrà una carrosseria compacta de tres portes i cinc places i una altra de més gran amb cinc portes i tres fileres de seients i capacitat per a fins a set ocupants, i es consolidarà com l'aposta 'off-road' i ecològica dels de la Baixa Saxònia.

La idea de Volkswagen és que el T-Rug complementi –no pas que substitueixi– els actuals Tiguan, Touareg i fins i tot Amarok, els vehicles de Volkswagen amb mecàniques convencionals enfocades a un ús més o menys intens fora de l'asfalt.

stats