Pickup
Motor  /  Novetats 03/06/2019

Skoda Mountiaq, una ‘pickup’ basada en el Kodiaq

Un grup d’estudiants presenta un prototip de camioneta basat en el Kodiaq, el SUV més gran de la marca txeca

Ara Motor
2 min
Skoda Mountiaq, un ‘pickup’ basat en el Kodiaq

De moment és només un prototip, però el Mountiaq és un Kodiaq transformat en camioneta o ‘pickup’ i és fruit de més de 2.000 hores de treball d’un grup d’estudiants dels programes de formació de Skoda a la seva planta txeca de Mlada Bolesav.

Això vol dir que el Mountiaq no serà un producte que Skoda fabriqui en sèrie, sinó una mostra del que els estudiants txecs i la plataforma modular MQB és capaç de fer realitat. I és que la marca txeca no està estudiant seriosament la possibilitat de fabricar ‘pickups’ (un segment que sembla reservat als Volkswagen), sinó que ha apostat fort pels nous models elèctrics i híbrids endollables de la submarca iV.

Skoda Mountiaq

Aquesta creació única i artesanal destaca per utilitzar la calandra i la part davantera d’un Kodiaq normal però allargant-ne la plataforma fins els cinc metres, i sorprèn pel fet d’utilitzar només dues portes. Gràcies al sacrifici de les portes posteriors i de la segona filera de seients, aquest Mountiaq ofereix un gran maleter o banyera oberta.

Skoda Mountiaq

A més a més, el Mountiaq és uns 10 centímetres més alt que les versions més aventureres del Kodiaq, i utilitza un motor gasolina 2.0 TSI de 190 CV de potència i un sistema de tracció integral a les quatre rodes, en principi suficient per moure un vehicle que pesa més de 2.450 quilos buit.

Skoda Mountiaq 3

Per acabar, el Mountiaq utilitza unes noves llandes específiques de 17 polzades, uns grups òptics superiors led, un ganxo de remolc, entrada d’aire per passar rius i uns neumàtics totterreny que emfatitzen la seva personalitat i la potència de la seva imatge.

stats