Cotxe elèctric
Motor Novetats 20/03/2021

Silence prepara un quadricicle elèctric compartit

El fabricant de motocicletes elèctriques català està treballant en un quadricicle elèctric

2 min
Arrenca la fabricació de la motocicleta elèctrica de Seat

L’èxit de Silence amb els seus escúters elèctrics, que li ha obert fins i tot la col·laboració amb Seat i el nou Mó, podria tenir una rèplica en format vehicle de quatre rodes, amb un petit quadricicle elèctric pensat per la mobilitat urbana seguint els passos dels Renault Twizy, Citroën Ami o fins i tot els populars Smart Fortwo.

Aquest projecte no és nou, ja que fa uns mesos el president del grup Acciona, José Luis Entrecanales, màxim accionista de Silence, ja apuntava aquesta possibilitat. Amb tot, un lector d'El Periódico ha caçat pels carrers de Barcelona un vehicle camuflat que els companys de Neomotor han identificat com el prototip de quatre rodes de Silence.

Aquest petit vehicle elèctric de quatre rodes podria aprofitar els motors elèctrics que Silence ja fa servir en els seus escúters S01 i S02, en una disposició de fins a dos motors elèctrics que aportarien una potència total combinada d’uns 30 kW, l’equivalent a uns 40 CV de potència tradicionals.

El que encara és una incògnita (a part de l’estètica final del projecte, ja molt avançat) és saber si els dos motors elèctrics actuarien sobre les rodes del mateix eix o sobre els dos eixos, i si el seu paquet de bateries de liti podria ser extraïble i intercanviable, com ja fa Silence amb les seves motocicletes elèctriques. 

Amb tot, si finalment el vehicle permet unes bones xifres d’autonomia, unes bateries extraïbles i una bona xarxa de subministrament de bateries carregades, la possibilitat de pagar una quota de subscripció i poder-ne disposar en funció de les necessitats de mobilitat a mida de cada usuari, la idea de Silence podria ser una bona solució de mobilitat per a una ciutat com Barcelona.

stats