Dissenyador de cotxes
Motor Novetats 14/08/2017

Shiro Nakamura es retira

El genial dissenyador japonès es jubila després d'haver fet de Nissan un referent estètic

Ara Motor
1 min
Shiro Nakamura es retira

Probablement us agrada el Nissan Qashqai i el GT-R és el cotxe dels vostres somnis. Segurament us agrada o detesteu profundament el Juke -no deixa mai ningú indiferent- i no acabeu d'entendre quin concepte s'amaga en el disseny del Cube. Tots aquests cotxes (i molts d'altres com ara el 370Z, el Murano, el LEAF, el Micra, el Fairlady Z o els desconeguts Chappo, Pivo i Crossbow) són obres de Shiro Nakamura, el cap de disseny de Nissan.

El Nissan GT-R, una de les obres més aclamades de Nakamura

Nakamura va estudiar enginyeria industrial i belles arts a Tokio als anys 70, per incorporar-se a Isuzu, on va fer obres tan interessants com l'Isuzu Vehicross de l'any 1993. El talent de Nakamura i el seu potencial no van passar desapercebuts i l'any 1999 Carlos Goshn va confiar en ell per encapçalar el renaixement de Nissan.

Amb l'Isuzu VehiCross es va avançar vint anys a la tendència del mercat

El president Goshn va donar tota la llibertat creativa a Nakamura, que va poder desplegar tot el seu talent encapçalant la revolució estètica de Nissan per posicionar la marca com un referent estètic. De fet, el concepte 'crossover' (un cotxe a mig camí de monovolum, SUV i turisme) va aparèixer de la mà de Nakamura amb l'Isuzu Vehicross de l'any 1993, i va repetir recepta -amb molt més èxit comercial- amb el Qashqai i el Juke, probablement les creacions més conegudes de Nakamura.

stats