Cotxe elèctric
Motor  /  Novetats 31/08/2019

¿Serà possible carregar un cotxe elèctric en només cinc minuts?

Echion Technologies, una ‘start-up’ anglesa vinculada a la Universitat de Cambridge, promet una tecnologia capaç de carregar els cotxes elèctrics en un temps rècord

Ferran Vital
1 min
Serà possible carregar un cotxe elèctric en només cinc minuts?

Un dels problemes dels cotxes elèctrics, a banda del seu preu i la seva capacitat d’autonomia, és el temps de recàrrega de les seves bateries de liti. Fins i tot utilitzant supercarregadors d'última generació els cotxes elèctrics triguen molt més temps en carregar les seves bateries que el que un cotxe de gasolina o dièsel -però també de GLP, GNC o hidrogen- pot trigar en omplir el seu dipòsit.

Però una petita empresa de Cambridge (Regne Unit) vinculada a la seva prestigiosa universitat assegura que ha desenvolupat una tecnologia capaç d’escurçar molt el temps de recàrrega dels cotxes elèctrics. Els enginyers d’Echion Technologies (així es diu aquesta 'start-up' fundada fa tot just 24 mesos) han desenvolupat un material el pols (no gaire diferent de la sal) que substitueix el grafit dels ànodes de les bateries de liti i en millora la capacitat de recàrrega de manera notable.

Els responsables d’Echion Technologies també han assegurat que el seu material és més segur i estable que la sal de liti, ja que a diferència d’aquesta el seu material no explota ni és ignífug, i per tant resol un dels grans problemes de les bateries de liti actuals.

Els responsables d’aquesta petita empresa anglesa ja estan treballant en la fórmula per poder fabricar més de 1.000 tones d’aquest material, i alhora han assegurat que diversos fabricants ja s’han interessat pel seu invent i han mostrat intenció d'invertir-hi capital per desenvolupar el projecte a gran escala.

stats