Saló de Ginebra
Motor Novetats 07/10/2021

El Saló de Ginebra es cancel·la per tercer any consecutiu

L’organització del festival anuncia la suspensió del principal esdeveniment europeu fins l’any 2023

1 min
Saló de Ginebra

Finalment no se celebrarà tampoc el Saló de Ginebra del 2022. És la tercera edició consecutiva que se suspèn després de l’esclat de la pandèmia. Tot i que les autoritats sanitàries del govern suís havien donat el seu vistiplau a la celebració del Saló de Ginebra entre els dies 19 i 27 de febrer del 2022, l’organització del Saló de Ginebra ha anunciat aquesta tarda que cancel·la la trobada més important de la indústria automobilística europea fins, com a mínim, l’any 2023.

El motiu de fons són les restriccions sanitàries encara vigents (la vacunació encara no és massiva als països d’origen de visitants i expositors) i l’escassa participació per part de les marques, que cada cop semblen menys interessades en mostrar-se als salons i exposicions convencionals per presentar les seves novetats. A tot això cal sumar-hi l’escassetat de semiconductors, que actualment obliga a limitar la producció de vehicles nous i en alguns casos fa que ni tan sols puguin assortir la demanda.

Les principals marques europees, tradicionals protagonistes a Ginebra, no es troben en una situació senzilla i han decidit que la retallada de despeses afecti la participació en els grans salons europeus, tals com el Saló de Munic (antic Saló de Frankfurt), ara reconvertit a la mobilitat sostenible i on només van participar marques alemanyes i Renault, o l’Automobile de Barcelona, que, malgrat tot, ha comptat amb prou marques, tenint en compte la situació internacional, però que no pot amagar que té molta menys participació i novetats que en anys anteriors.

stats