Cotxe elèctric
Motor Novetats 01/07/2021

Renault 4L elèctric: el ‘Quatre Llaunes’ de zero emissions es destapa abans d’hora

Filtrades les primeres imatges oficials del Renault 4L elèctric, el model de zero emissions assequible de la marca francesa

2 min
Nou Renault 4L elèctric

Va ser una de les sensacions de l’any, i ara el podem veure per primer cop en format físic i amb el disseny de producció definitiu. El 4L, conegut popularment com ‘Quatre Llaunes’ ressuscita per convertir-se en un cotxe elèctric de zero emissions, a un preu assequible i en format totcamí o crossover.

El president de Renault, l’italià Luca de Meo, ja va avançar que la marca francesa s’havia de reinventar i fer capgirar els seu funcionament de dalt a baix: s’ha acabat pensar només en el volum, ja que Renault s’ha de convertir en un proveïdor de mobilitat sostenible, urbana i compartida per sobreviure en un mercat automobilístic cada cop més complicat. Aquest procés de renovació, conegut com ‘Renaultion’ passa per un nou model icònic, el mític Renault 5 o R6 en format elèctric i que ja coneixem, però també per la recuperació d’un model icònic com el 4L o ‘Quatre Llaunes’, que també torna a la vida en un format elèctric i sostenible aprofitant que la tardor vinent la marca celebrarà el seu seixantè aniversari.

Nou 4L

La idea de Renault és que el 4L elèctric sigui una realitat de cara a l’any 2025, però mai abans d’aquesta data, per deixar via lliure al llançament del nou R5 elèctric, previst de cara a l’any vinent. Precisament el ‘Quatre Llaunes’ aprofitarà la mecànica i elements tecnològics del nou R5 per convertir-se en un vehicle elèctric, urbà i assequible, amb un preu de venda que oscil·larà al voltant dels 20.000 euros. D’alguna manera el pla de Luca de Meo és que el nou R5 elèctric es converteixi en el model ‘chic’ i aspiracional, i el 4L esdevingui una mena de crossover elèctric urbà assequible.

Les patents del nou 4L elèctric van ser filtrades fa un temps, i ara han estat modelades en 3D per algú que les ha penjades a les xarxes socials. De fet a Instagram ha aparegut un usuari anomenat abluprintincident (que vindria a significar ‘un accident amb els plànols’) que conté imatges del nou 4L tal i com hauria de ser. Amb tot no és descartable que tot plegat sigui una maniobra propagandística de la mateixa marca francesa, aprofitant amb habilitat el ‘hype’ o interés mediàtic que desperta el nou ‘Quatre Llaunes’ elèctric que serà presentat definitivament la tardor vinent.

Per acabar convé recordar que aquest nou 4L elèctric no s’assembla massa al model original, ja que canvia les formes arrodonides del model del segle passat per formes més anguloses i línies geomètriques, amb un disseny més futurista i tecnològic que segons apunten diversos crítics, fa perdre part de l’encant del model original.

stats