Prototip ecològic
Motor Novetats 09/12/2017

El grup PSA desenvolupa un vehicle ecològic amb 300 quilòmetres d'autonomia

El prototip, incentivat per la UE, vol ser una proposta alternativa i ecològica per al trànsit urbà

Ferran Vital
2 min
El grup PSA desenvolupa un tricicle ecològic amb 300 quilòmetres d’autonomia

Els francesos de PSA (grup que inclou les marques Peugeot, Citroën, DS i Opel) col·laboren amb un consorci de fabricants europeus que fan noves propostes de mobilitat elèctrica. En aquesta ocasió els francesos presenten un prototip orientat a la mobilitat sostenible, un vehicle impulsat per un sistema de propulsió híbrid que pot circular a una velocitat màxima de 130 km/h i que té una autonomia de 300 km.

El tricicle de Peugeot homologa 300 quilòmetre d'autonomia

Aquest vehicle lleuger té dues rodes davanteres direccional i dues rodes posteriors motrius, alimentada cadascuna per un petit motor elèctric sobre cada roda i un motor tèrmic convencional d'un cilindre que també distribueix la potència a les rodes posteriors. El vehicle pot circular fins als 70 km/h en mode totalment elèctric, i la bateria de 48 V que té desenvolupada per Samsung pot recarregar-se aprofitant la mateixa energia cinètica del moviment del vehicle i de les frenades o en qualsevol endoll domèstic.

Vista posterior

Tot i ser un vehicle tancat, el prototip francès té una conducció molt similar a la d'una escúter convencional, i gràcies a un sistema de suspensió hidropneumàtica és capaç d'inclinar-se sense problemes per gestionar revolts tancats o canvis de direcció. A més, aquest quadricle estaria homologat per circular al centre de la ciutat (zero emissions) i per fer-ho per carreteres i autopistes.

Sistema obertura porta

El més cridaner d'aquest prototip són les portes d'obertura rotativa, que donen accés a un interior –per a un sol ocupant– que disposa de calefacció, aire condicionat, airbag i un cinturó de seguretat que evita l'obligatorietat de l'ús de casc o guants.

stats