Dieselgate
Motor Novetats 08/05/2019

Porsche pagarà una multa de 533 milions d’euros pel Dieselgate

La marca alemanya accepta la sanció de la fiscalia alemanya per haver venut vehicles dièsel manipulats a Europa

Ara Motor
1 min
Porsche pagarà una multa de 533 milions d’euros pel ‘dieselgate’

Porsche pagarà una multa de 533 milions d’euros per haver venut cotxes dièsel manipulats que emetien més gasos tòxics del que prometia la seva fitxa tècnica. La marca amb seu a Stuttgart ha acceptat la sanció de la fiscalia alemanya, posant punt final al procediment sancionador administratiu obert a causa de l’escàndol de les emissions dels vehicles dièsel del grup Volkswagen.

La fiscalia alemanya ha imposat aquesta multa després d’haver constatat mitjançant una investigació que Porsche va ser negligent al no haver evitat que els seus cotxes equipessin un programari il·legal des del 2009, quan es van produir les primeres manipulacions en les homologacions de les emissions dels seus motors dièsel.

Aquesta no ha sigut l’única acció correctiva que Porsche ha hagut de pagar, ja que el mes de maig del 2018 la justícia alemanya va obligar Porsche a retirar 60.000 unitats dièsel dels seus totcamins Macan i Cayenne. A més, Porsche ha decidit deixar de fabricar models amb motor dièsel i ha centrat tots els seus esforços en el desenvolupament de nous models ecològics i sostenibles.

Amb aquesta nova sanció el grup Volkswagen acumula ja més de 30.000 milions d’euros en multes a causa de l’escàndol de les emissions dels seus motors dièsel descobert a la tardor del 2015, i que també ha suposat penes de presó a alguns dels directius i responsables de desenvolupament de diverses marques del grup alemany.

stats