Dieselgate
Motor Novetats 21/04/2018

La fiscalia alemanya empresona el responsable de motors de Porsche

Jörg Kerner, cap de desenvolupament dels propulsors Porsche, ha estat arrestat per la policia alemanya per risc de fuga i la seva possible implicació en la manipulació fraudulenta de les emissions dels motors dièsel

Ara Motor
2 min
El responsable de motors de Porsche detingut pel ‘dieselgate’

El Dieselgate encara és un malson de present per al grup Volkswagen i les seves marques filials. Aquesta setmana ha sigut Porsche la marca que ha estat en el punt de mira de la fiscalia alemanya, que va ordenar a la policia escorcollar una desena d'edificis de la marca per buscar-hi indicis sobre possibles delictes de “frau i publicitat il·legal en relació amb la manipulació del sistema de control d'emissions d'automòbils dièsel".

Segons apunta el diari Bild la detenció de Jörg Kerner, responsable del desenvolupament dels motors de Porsche des de l’any 2011, es va produir ahir al vespre després que el directiu no es presentés a la seva oficina a Stuttgart després de rebre l’avís de l'escorcoll de la policia federal.

De fet, la policia va escorcollar l’oficina de Kerner i el seu domicili abans de detenir-lo. I és que la fiscalia alemanya creu que Jörg Kerner va jugar un paper cabdal en la manipulació del software dels motors dièsel de la marca. Per la seva banda Porsche s’ha defensat de les acusacions de la fiscalia argumentant que ells no fabricaven cap motor dièsel propi sinó que tan sols utilitzaven els desenvolupats per Audi.

Kerner compartirà acusació amb Giovanni Pamio, executiu italià d’Audi responsable del desenvolupament dels motors de la marca dels anells i que comparteix les mateixes acusacions que Kerner. Curiosament tot just fa una setmana Herbert Diess, flamant CEO del grup Volkswagen, va afirmar que ja "havien passat pàgina" de l'escàndol de les emissions, un autèntic malson que ha afectat més d'onze milions de cotxes arreu del món i que ha perjudicat la credibilitat d'un dels líders mundials de l'automoció.

stats