Saló de París
Motor Novetats 22/09/2018

Peugeot e-Legend, una autèntica màquina del temps

Passat i futur es combinen en el sorprenent prototip de Peugeot

Ara Motor
2 min
Peugeot e-Legend, una autèntica màquina del temps

El Peugeot 504 és una berlina elegant i esportiva dissenyada per Pininfarina i fabricada per la marca francesa durant els anys 70. El seu disseny, atractiu encara avui, ha inspirat els dissenyadors de Peugeot a l'hora de crear el prototip e-Legend, una actualització del llenguatge estètic del 504 amb les tecnologies pròpies del segle XXI.

El 504 i l'e-Legend

Aquest exercici retrofuturista o ‘neovintage’ pretén mostrar com serà el cotxe de Peugeot l’any 2025. El prototip incorpora un sistema de propulsió totalment elèctric, un mode de conducció autònoma 4 sobre 5 –amb el qual el conductor pot prescindir del volant– i diverses ajudes i sistemes d’intel·ligència artificial per connectar el vehicle i fer-lo més segur.

Mecànicament, el sistema elèctric del Peugeot e-Legend arriba als 462 CV de potència entregats a les quatre rodes gràcies a un sistema de tracció integral capaç d’accelerar de 0 a 100 en menys de 4 segons, amb una autonomia superior als 600 quilòmetres i un sistema de càrrega ràpida capaç de recuperar energia en només 20 minuts per recórrer 500 quilòmetres.

Detall quadre comandaments

Però el més sorprenent d’aquest e-Legend és el seu interior, que pot convertir-se en una mena de sala d’estar on el volant queda integrat amb el tauler, que allibera una pantalla tàctil de 49 polzades. Els seients davanters es reclinen per garantir més confort als ocupants. A més, el sistema autònom possibilita que l’interior de l’habitacle disposi de diverses zones sonores independents, la qual cosa permetrà que cada ocupant vegi o escolti continguts diferents sense envair l'espai dels seus acompanyants.

Una de les novetats d’aquest prototip és que disposa de 16 pantalles disseminades per tot l'habitacle, entre les quals en destaca una de situada als peus del conductor i que li permet veure els seus continguts preferits còmodament recolzat al seient només abaixant la mirada.

Interior e-Legend

L'e-Legend anuncia un sistema de control de veu capaç d’interaccionar en 17 idiomes (no parlarà català, tot i ser la llengua d’una part important de l’estat francès) i que permetrà accedir al sistema multimèdia, obrir el navegador, encendre o apagar el cotxe o tancar i obrir les portes mitjançant ordres de veu.

Aquest prototip, que no es fabricarà mai en sèrie, sí que serveix per mostrar el potencial tecnològic i de disseny de la marca francesa, que podria incorporar diverses solucions estètiques i tecnològiques en els seus cotxes de carrer en un futur no gaire llunyà.

stats