Novetats
Motor  /  Novetats 09/01/2019

Opel Zafira Life: l’evolució de les espècies

El mític monovolum alemany es converteix en una gran furgoneta de nou places

Ara Motor
2 min
Opel Zafira Life: l’evolució de les espècies

Els monovolums estan en decadència: així s'explica la increïble davallada que han protagonitzat les seves quotes de mercat els últims anys, coincidint amb la febre dels SUV que inunda carrers i places de les nostres ciutats.

Aquesta realitat explica la metamorfosi de l'Opel Zafira, que passa de ser un monovolum més o menys compacte amb capacitat per a set ocupants en l'actual generació –que vam poder provar ara fa més d'un any– a convertir-se en una furgoneta de caràcter aventurer amb fins a nou places.

Opel Zafira Life

El nou Zafira Life disposarà de tres longituds de carrosseria –anomenades S, de 4,60 metres, M, de 4,95 m, i L, de 5,30 metres– que permeten diverses configuracions de seients, molta modularitat interior i una capacitat de càrrega que arriba fins els 3.400 litres. A més a més, les portes posteriors es desplacen longitudinalment i permeten un accés més senzill a l'interior.

Opel Zafira Life

De fet, aquest Zafira Life és el substitut natural del Vivaro, la clàssica furgoneta d'Opel. Però el fet que Opel sigui ara una marca filial del grup francès PSA fa que la Zafira Life comparteixi plataforma i estructura amb els Citröen SpaceTourer i Peugeot Traveller, en comptes del Renault Trafic, el model que compartia plataforma i elements estructurals amb l'antic Vivaro, ha resultat decisiu per al canvi de nom del vehicle.

Interior Opel Zafira Life

Opel encara no ha confirmat els motors del Zafira Life, tot i que ha avançat que tindrà una variant totalment elèctrica que arribarà el 2021, i com a gran novetat disposarà de variants amb tracció integral o 4x4 preparades per la marca Dangel. La resta de models estàndard utilitzen un sistema de tracció davantera associat a un selector de mode de conducció IntelliGrip que millora les capacitats de tracció i adherència fins i tot en ferms relliscosos.

Opel Zafira Life

El que també sabem ja del nou Zafira Life és que disposarà d'un gran arsenal tecnològic i de seguretat, que inclou un detector d'obstacles, assistent de frenada, assistent de manteniment de carril, assistent de llums de carretera, Head up Display, càmera de visió posterior i un sistema de frenada automàtica, entre altres prestacions.

stats