Impostos Hidrocarburs
Motor Novetats 23/12/2018

Omplir el dipòsit de dièsel serà 5 euros més car el 2019

A partir de l’1 de gener entren en vigor els nous impostos que afecten el preu del dièsel aprovats pels governs de Rajoy i Sánchez

Ara Motor
1 min
Omplir el dipòsit de dièsel serà uns 5 euros més car el 2019

Els propietaris de vehicles dièsel hauran de pagar fins a 8 euros més per omplir el dipòsit del cotxe a partir de l’1 de gener. Aquest 2019 entraran en vigor dues pujades del preu dels impostos sobre el dièsel que suposen un augment de 9,369 cèntims el litre a Catalunya, el País Valencià o les illes Balears.

I és que els pressupostos generals de l'Estat del 2018 aprovats pel govern de Mariano Rajoy i l’augment de l’impost sobre hidrocarburs aprovat per l’administració Sánchez faran que omplir el dipòsit sigui sensiblement més car a partir de l’1 de gener. En el cas català, omplir un dipòsit de 60 litres de capacitat serà uns 5,60 euros més car, mentre que en els dipòsits més grans (d’uns 90 litres) la diferència superarà els vuit euros.

Amb aquest augment dels impostos que graven el dièsel (que els iguala als de la gasolina), l’Estat confia generar uns ingressos extra d’uns 670 milions d’euros el 2019, per bé que l’augment de les taxes es produirà en dues fases: la primera l’1 de gener i una segona fase a mitjans d’any.

Aquest augment del preu del carburant afectarà també els autònoms i transportistes de tot l’Estat, que ja han manifestat el seu desacord amb la mesura. I és que a tot l’estat espanyol hi ha uns 17,9 vehicles dièsel en funcionament (enfront uns 13,6 milions que utilitzen gasolina). Cal destacar també que més del 90% de camions i furgonetes i pràcticament el 100% dels autocars i autobusos en circulació a les carreteres i carrers del país encara funcionen amb combustible dièsel.

stats