Motor Novetats 19/05/2021

El nou Qashqai ja té preu (i és una mica més barat del que esperàvem)

La nova generació del Nissan Qashqai, que ara només farà servir mecàniques semihíbrides i renúncia als motors de combustió, tindrà un preu base de 25.650 euros

2 min
Nou Qashqai

El nou Nissan Qashqai ja té preu pel nostre mercat, i és una mica més barat del que pensàvem, ja que la marca japonesa el vendrà a partir de 25.650 euros, descomptes promocionals a banda, cosa que el converteix en el SUV amb etiqueta ecològica de tall generalista més econòmic del mercat, situant-se sensiblement per sota dels seus grans rivals Ford Kuga i Hyundai Tucson, amb mecàniques semihíbrides o mild hybrid similars. El compacte coreà equivalent té un preu de 31.200 euros, mentre que el Ford Kuga més barat es queda en els 28.160 euros.

Aquesta nova generació del Qashqai fa servir un motor gasolina 1.3 DIG-T associat a un sistema híbrid lleuger de 48 V que ofereix potències de 140 CV i 240 Nm de parell i de 160 CV i 260 Nm de parell màxim. La versió d’accés de 140 CV només es pot associar a una plataforma de tracció davantera i canvi manual de sis relacions, mentre que la de 160 CV pot fer-ho a la de tracció integral i de canvi automàtic Xtronic.

De cara a l’any vinent Nissan també estrenarà la versió elèctrica e-Power, que en realitat serà una mena de vehicle híbrid, ja que farà servir un propulsor de gasolina però no per moure les rodes sinó per fer-lo servir com un generador d’electricitat que carregui les bateries del vehicle i que treballi de manera paral·lela al motor elèctric per oferir una potència total conjunta de 190 CV i 330 Nm de parell. Nissan encara no ha fet públics els preus de la futura versió e-Power, que amb tota seguretat s’enfilarà per sobre dels 30.000 euros.

El rang de preus del nou Qashqai es mourà entre els 25.560 euros de la versió d’accés Visia fins els 42.450 euros que costa la versió de 160 CV associada a canvi automàtic i plataforma de tracció integral a les quatre rodes, però que  -això sí- anirà ben farcit de tecnologia i detalls de qualitat, tals com llandes de 20 polzades, sostre panoràmic, àudio Bose amb deu altaveus, entapissats de cuir i pell Nappa o seients amb ajustament electrònic i funció de massatge, entre altres.

stats