Novetats cotxes
Motor Novetats 24/03/2022

Nou Honda Civic e:HEV, civisme ecologista

La marca japonesa presenta la nova generació del seu compacte estrella, un model que només disposarà de mecàniques híbrides i de baixes emissions

2 min
ALL-NEW HONDA CIVIC e:HEV TO DELIVER EXCEPTIONAL DYNAMICS AND EFFICIENCY AS STANDARD

Honda ha presentat la nova generació –i ja en són onze– del Civic, el seu compacte estrella. Aquest nou model prescindeix de mecàniques dièsel o gasolina convencionals i com a gran novetat només es podrà comprar amb mecànica híbrida i dos acabats anomenats Elegant i Sport, a banda d'estar només disponible amb una carrosseria de tres volums i cinc portes.

Aquest nou Civic destaca per una carrosseria més esportiva i elegant gràcies a una altura inferior, i tot i que és una mica més ample i llarg esdevé un 20% més lleuger que el predecessor gràcies a l’ús de materials menys pesants. Els interiors també evolucionen cap a un llenguatge més racional i tecnològic, amb un nou sistema de sortida d’aire en forma de rusc d’abella que ocupa tot l’espai longitudinal de la consola central, una pantalla LCD d’alta definició de 10,2 polzades i un nou sistema d’infoentreteniment amb una interfície compatible amb Android Auto i Apple Car Play sense cables. 

Interiors nou Civic

A més, el nou Civic estrenarà sistemes de seguretat com ara més càmeres de visió zenital i sensors d’impacte amb tecnologia sònar, a banda dels ja coneguts sistemes d’avís de canvi de carril, de trànsit creuat i angles morts, control de creuer adaptatiu amb nivell 2 de conducció autònoma i sistema d’assistència en embussos.

Però la gran novetat del nou Civic és que només disposarà de mecàniques híbrides. De fet, el nou sistema e:HEV combina un propulsor de gasolina de quatre cilindres i dos litres de cubicatge de cicle Atkinson amb dos petits propulsors o motors elèctrics per obtenir una potència total combinada de 184 CV i 315 Nm de parell gestionat per una caixa de canvis automàtica i un sistema de tracció davantera.

HONDA CIVIC e:HEV

Aquesta no és l'única novetat anunciada per Honda a Europa, perquè la marca també preveu estrenar quatre nous models abans de finals del 2023, entre els quals hi ha un CR-V híbrid endollable o PHEV, un altre SUV híbrid amb tecnologia e:HEV derivada del Civic, una versió prestacional o picant del Civic anomenada Type R i un futur SUV elèctric del segment C anomenat e.NY1 (encara que no serà el nom comercial final), del qual Honda ja ha publicat una primera imatge.

HONDA CIVIC e:HEV

Els primers Honda Civic d'onzena generació han d'arribar al nostre mercat a finals d'aquest any per un preu encara per confirmar, però que difícilment baixarà dels 25.000 euros en les versions bàsiques d'accés tenint en compte que el model actual, menys tecnològic i amb motors de combustió, presenta preus base de 23.500 euros.

stats