Dieselgate
Motor Novetats 21/05/2018

Nou capítol del Dieselgate: 60.000 Porsche més han manipulat emissions

57.000 Macan i 6.750 Cayenne estan afectats per l’escàndol de les emissions dels vehicles dièsel del grup Volkswagen

Ara Motor
1 min
Nou capítol del 'Dieselgate': 60.000 Porsche acusats de manipular emissions

L’Oficina Federal de Vehicles Alemanya (KBA) obligarà Porsche a retirar 53.000 Macan i 6.750 Cayenne venuts durant els últims anys després d’haver detectat que aquests dos models de la marca de Stuttgart utilitzen un software il·legal encarregat de dissimular les emissions de gasos contaminants.

Els models afectats són el Macan S amb motor dièsel 3.0 V6 i el Cayenne S amb motor dièsel 4.2 V8. En els dos casos els motors teòricament complien amb la normativa Euro 6, però segons ha descobert la KBA utilitzen un dispositiu electrònic que manipula les emissions d’òxid de nitrogen de manera fraudulenta, per la qual cosa les autoritats alemanyes demanen la retirada immediata d’aquests cotxes de circulació.

Curiosament, Porsche (que ja no comercialitza cap motor dièsel en la seva gamma de producte) responsabilitza Audi d’aquest escàndol, ja que eren els d’Ingolstadt els encarregats de servir aquests propulsors a Porsche i fer les homologacions pertinents. La tensió entre les dues marques del grup Volkswagen és tan gran que fins i tot Porsche ha presentat una demanda de més de 200 milions d’euros a Audi en concepte de danys i perjudicis per l’escàndol dels motors dièsel.

Ara bé, els arguments de Porsche no han convençut les autoritats alemanyes, que fins i tot van ordenar ara fa unes setmanes l’empresonament de Jörg Kerner, cap de desenvolupament dels motors de Porsche, per l’elevat risc de fuga d’una peça clau que, segons la fiscalia alemanya, tenia coneixement de la manipulació dels motors dièsel que utilitzava Porsche.

stats