Cotxes esportius
Motor Novetats 23/08/2021

Nissan presenta el nou Z, un esportiu de 400 CV i canvi manual que no veurem a Europa

El nou Nissan Z és un esportiu de la vella escola amb motor gasolina V6 biturbo que arriba als 400 CV, tracció posterior, canvi manual i una estètica ‘vintage’ que la marca no vendrà al Vell Continent (de moment)

2 min
Nissan Z

La saga dels esportius Z de Nissan ja té un nou substitut, un model que substituirà el deliciós 370 Z que vam poder provar ara fa un parell d’anys i que ens va deixar bocabadats. I ho fa recuperant una estètica clàssica, per la qual sembla no voler passar el temps, caracteritzada per una calandra rectangular i un disseny cupè que vol retre tribut i homenatge al primer model de la saga Z, el 240 Z de fa pràcticament mig segle.

Nissan Z
Nissan Z
Nissan Z

Tot i la seva estètica retro, el nou Nissan Z de 400 CV amaga diversos elements tecnològics com ara els fars led de sèrie o uns interiors molt digitals, amb un quadre d’instruments de 12,3 polzades i una pantalla central tàctil de 8 polzades. També manté tres rellotges o indicadors analògics que aporten informació sobre el bufat del turbo i l’estat de la bateria. A més, el nou Nissan Z manté comandaments físics per al climatitzador i el sistema d’àudio i sobretot un fre de mà de palanca, dels de tota la vida, que permetrà jugar amb ell si volem fer derrapar el petit samurai de Nissan. També cal destacar els seus seients estil bucket, que mantenen ben aferrat el cos per quan arriben els revolts.

Interiors Nissan Z
Interiors Nissan Z
Interiors Nissan Z

Però la raó de ser del nou Nissan Z és la seva potència de 400 CV i 475 Nm de parell extreta d’un bloc motor gasolina V6 de dos turbos que envia la potència a l’eix posterior i gestionat mitjançant un canvi manual de sis relacions, convertint-se en una rara avis del mercat. La posada a punt del Nissan Z també inclou elements especials com ara una transmissió realitzada en fibra de carboni, suspensió de doble forquilla d’alumini, pinces de fre de quatre pistons, llandes de fins a 19 polzades i la possibilitat d’equipar un diferencial posterior de desplaçament limitat que faran servir les versions anomenades Performance.

Nissan Z
Nissan Z
Nissan Z

El preu del nou Nissan Z no serà excessivament car, ja que se situarà a partir dels 40.000 dòlars (uns 34.000 euros) per les versions bàsiques anomenades Sport i una mica més per les variants Performance. Amb tot, la marca japonesa descarta vendre’l a Europa –de moment–, tot i homologar totes les normes ambientals vigents, ja que, segons explica en un comunicat, “la demanda de cotxes esportius d’estil roadster és pràcticament inexistent a Europa”.

stats