Indústria
Motor 16/01/2019

Nissan fabricarà més furgonetes elèctriques a Barcelona

La marca japonesa augmentarà la producció de la furgoneta e-NV200 a la Zona Franca

Ferran Vital
2 min
Nissan  fabricarà més furgonetes elèctriques a Barcelona

La mobilitat elèctrica ha de ser la clau del creixement de la producció de vehicles a la planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona. Així ho entén Nissan, que avui ha anunciat que la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200 va créixer un 50% durant el 2018 i va arribar superar les 6.000 furgonetes fabricades al llarg de tot l’any passat.

Nissan vol seguir incrementant el ritme de producció de la seva furgoneta a la Zona Franca, cosa que asseguraria bona part dels llocs de treball a la capital catalana. De fet la major part de les furgonetes que es fabriquen actualment a Barcelona ja utilitzen la nova bateria de 40 KWh, que permet que l’e-NV200 pugui oferir una autonomia de fins a 280 quilòmetres.

Cadena de muntatge de la furgoneta Nissan e-NV200

La marca japonesa fabrica la furgoneta elèctrica a la Zona Franca des de l’any 2014, i des de la capital catalana respon a la demanda creixent d’aquesta mena de vehicles als cinc continents. I és que la fàbrica de Nissan a la Zona Franca és un dels centres pioners i de referència en la fabricació de vehicles elèctrics al sud d’Europa i el líder indiscutible d'aquesta mena de vehicles a l’estat espanyol.

Durant una visita a la planta de la Zona Franca, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que el sector de l’automòbil, i en especial Nissan, “tenen un aliat fiable” en les institucions catalanes, i que un dels objectius del Govern és “convertir Catalunya en un país atractiu per als fabricants de cotxes elèctrics”.

Amb tot, el comitè d’empresa i els principals portaveus sindicals de Nissan han reclamat més inversions i una aposta més ferma per part de la companyia a la Zona Franca i a les instal·lacions de Montcada, ja que segons afirmen aquests dos centres industrials només estan funcionant a un 38% de la seva capacitat.

stats